Loodgieter inschakelen

Door zelf te klussen kun je geld besparen, maar bij sommige omstandigheden is het verstandig om professionele hulp in te schalen en juist kosten kan besparen. Bij de volgende 6 problemen kunt u het best gelijk aan de bel trekken.

  • Het wegvallen van warm water

Mogelijke oorzaken van het wegvallen van warm water kan zijn: de boiler of een onderdeel van de verwarming zijn. Ook kan het een elektronisch probleem zijn. De loodgieter kan dit gemakkelijk vaststellen en weet waar hij moet zoeken.

  • Installatie van een nieuwe boiler

Als uw oude boiler aan vervaging toe is kunt een loodgieter uw adviseren in het beste systeem en de boiler op de juiste manier installeren.

  • Problemen met de waterdruk in huis

Het wegvallen van de druk in uw huis kan vele oorzaken hebben. Er kan bijvoorbeeld een ophoping ergens in een leiding zijn. Vaak zijn het plekken waar u zelf lastig bij komt. Een loodgieter onderzoekt het probleem op een effectieve manier en kan daardoor het probleem vaststellen en gelijk oplossen.

  • Problemen met het riool

Indien het probleem bij de riolering ligt, moeten er vaak machines aan toe pas komen. Een machine zelf inhuren is vaak prijzig. Een loodgieter heeft de kennis en de machine in huis.

  • Grootschalig en tijdrovend klussen

Kleine en veelvoorkomende oorzaken als ontstoppingen, slecht geïsoleerde systemen en gebrek aan onderhoud zijn onderdeel van een groter probleem. Het zelf oplossen van dit soort problemen kost veel tijd. Een ontstoppingsdienst biedt zijn of haar expertise om dit probleem efficiënt op te lossen.

  • Bevroren leidingen

In de koude maanden kunnen slecht geïsoleerde leidingen bevriezen. Dit kunt u zelf controleren en ontdooien met een föhn. Als de leiding echt scheuren en barsten vertoont is het raadzaam om een expert in te schakelen.