PVC vloeren

Tegenwoordig hebben heel veel mensen een PVC vloer in huis liggen. De afgelopen jaren is deze vloer steeds populairder geworden. Dat snappen wij wel! Een PVC vloer biedt niet alleen duurzaamheid en eenvoudig onderhoud, maar is ook nog erg veelzijdig. Zo heb je keuze uit een breed scala aan kleuren en patronen. Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor het upgraden van jouw interieur? Lees dan snel verder, wij bespreken trendy kleuren en patronen in de wereld van PVC vloeren.

Populaire patronen

    1. Visgraatpatronen

Ben je op zoek naar een verfijnde en chique uitstraling voor je vloer? Overweeg dan een visgraatpatroon! Dit klassieke patroon is elegant en tijdloos. De perfecte keuze voor jouw ruimte of gehele woning. Een PVC vloer met visgraatpatroon is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Speel eens met contrasten om de gewenste sfeer in je ruimte te creëren. 

    2. Houtnerfpatronen

Een van de meest geliefde patronen in PVC vloeren is het houtnerfpatroon. Dit patroon bootst de natuurlijke uitstraling van hout na, maar heeft de voordelen van PVC! Je hebt keuze uit patronen van allerlei houtsoorten, zoals eik, walnoot of esdoorn. Combineer de warme uitstraling van hout met de duurzaamheid van PVC. Ben jij gek op een landelijke inrichting of juist op een moderne inrichting? Kies dan deze variant van de PVC vloer! Het houtnerfpatroon past namelijk bij vrijwel elke interieurstijl. 

    3. Tegel en mozaïekpatronen

Wil jij de look van keramische tegels of mozaïek tegels, maar geen koude en breekbare materialen? Ga dan voor PVC! Kies een van de vele kleuren en formaten en blijf eindeloos variëren. Zo creëer jij een eigentijdse uitstraling toe aan je ruimte. 

Populaire kleuren

    1. Grijs

Grijs is een veelzijdige kleur die steeds populairder is geworden in de wereld van interieurontwerp. PVC-vloeren in grijstinten bieden een moderne en neutrale basis voor iedere kamer. Lichtgrijs brengt een gevoel van lichtheid en luchtigheid. Donkergrijs brengt daarentegen een vleugje elegantie en diepte. Een grijze PVC vloer past perfect in een industrieel of modern interieur.

    2. Beige

Beige is een warme, aardse kleur die een gevoel van rust en gezelligheid creëert. Kies deze kleur voor ruimtes waar ontspanning en comfort centraal staan, zoals slaapkamers en woonkamers. Een beige PVC vloer past erg goed bij andere natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Hierdoor ontstaat er een harmonieus interieur.

    3. Wit

Witte vloeren zijn ideaal wanneer je een frisse en schone uitstraling wilt creëren. Met een witte vloer laat je je ruimte optisch groter lijken. Hierdoor is dit een perfecte keuze voor kleine ruimtes! Bovendien passen witte vloeren goed bij bijna elke kleur en interieurstijl. Daarentegen vereist deze kleur wat meer onderhoud om vlekken en vuil te verwijderen of te voorkomen. 

Ik weet welke PVC vloer ik wil! En nu?

Je bent overtuigd om een PVC vloer in je huis te plaatsen. Super! Maar hoe pak je dit aan? Het is namelijk mogelijk om zelf een klik PVC vloer te leggen. Ben je wel handig in huis en zie je dit als een leuke klus? Dan kan je ervoor kiezen om zelf je vloer te gaan leggen. Zorg wel dat je duidelijke instructies hebt, zodat het eindresultaat er mooi uitziet. Bij twijfel is het aan te raden om je vloer te laten leggen door professionals. Bij Stile Floors kies je de mooiste PVC vloeren uit en laat je deze ook leggen door experts!