Met een fotoplank aan je muur kun je jouw meest mooie en favoriete fotomomenten uitstallen. Wat je ook op de plank gaat zetten, planken zijn een praktische toevoeging aan elke kamer. Een fotoplank aan de muur monteren is een simpel Do-It-Yourself project.

Op een bepaald moment in het leven, wil of moet iedereen een plank aan de muur hangen. Het staan niet alleen mooi maar het is ook praktisch om een plank aan je muur te monteren. Je kunt van alles kwijt op je fotoplank. Het maakt niet uit hoe ervaren je bent, ook jij kunt gemakkelijk een fotoplank aan de muur hangen in binnen een het uur. We bespreken de stappen die je kunt nemen om je fotoplank op correcte wijze aan de muur te hangen.

Stap 1
Bepaal als eerst waar je de plank precies wilt hebben. Overweeg dan het gewicht van je plank en het gewicht van de spullen die je op je plank wilt plaatsen. Als het om een behoorlijk gewicht gaat, is het van belang om een dragende muur te gebruiken om je plank aan te monteren. Als dat niet mogelijk is, kun je het best gipsplaatankers gebruiken.

Stap 2
Kies de hoogte voor je fotoplank en markeer met een potlood de plek op de muur waar je de eerste schroef wilt zetten. Gebruik dan een waterplas en een meetlint om de plek vast te stellen waar de tweede schroef moet komen. Bij het monteren van een fotoplank heb je minstens twee pluggen en twee schroeven nodig. Gaat het om een langere en zwaardere fotoplank dan zijn er wellicht meerdere schroeven en pluggen nodig om de plank op te kunnen hangen. Als je tot de conclusie gekomen bent dat je meer dan twee schroeven en pluggen nodig hebt, markeer dan een plek op de muur voor elke extra schroef die geplaatst gaat worden.

Stap 3
Boor gaten in de muur waar je de pluggen in kunt plaatsen. Als je dit gedaan hebt kunt je schroeven met een schroevendraaier rustig in de pluggen draaien. Pas op dat je het ijzerwerk niet te strak aandraait. Plaats de fotoplank op de schroeven en laat de plank hierop rusten.

Stap 4
Voordat je al je favoriete fotomomenten op de plank plaatst, test je de sterkte van je zojuist geplaatste project en doe je aanpassingen als dat nodig is. Schrik niet als je plank lichtjes blijft wiebelen. Dit is te verwachten. Zolang de plank niet al te uitgesproken wiebelt, kan de plank lichte verschuivingen van de muur of vloer aan.

Bron: atmyhome