Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Dan sta je voor een lastige keuze. Er zijn namelijk veel verschillende soorten vloeren. Welke vloer het meest geschikt is, verschilt per persoon. Stel jezelf daarom eerst de vraag aan welke eisen de vloer moet voldoen. Hierna is het belangrijk om uit te zoeken welke vloer aan jouw eisen voldoet. Misschien wil je bijvoorbeeld wel een PVC vloer kopen.

Heb je weleens gehoord van een PVC vloer? Dit type vloer is de laatste jaren erg populair geworden vanwege de vele voordelen die hij met zich mee brengt. Hieronder wordt beschreven wat een PVC vloer is en wat de voordelen van dit type vloer zijn. Daarnaast gaan we in op de verschillende soorten PVC vloeren. Na het lezen van dit blog kun jij voor jezelf nagaan of een PVC vloer kopen iets voor jou is.

Wat is een PVC vloer?

Voordat je nadenkt over een PVC vloer kopen, is het fijn om te weten wat deze vloer nou van andere vloeren onderscheidt. De volledige benaming voor PVC is polyvinylchloride. PVC is een stevig soort kunststof. Bovendien is het materiaal ook relatief goedkoop in aanschaf. Is jouw budget niet al te hoog? Dan is een PVC vloer kopen geen slecht idee. Behalve de prijs, heeft dit type vloer ook nog andere noemenswaardige voordelen. Kunststof is bijvoorbeeld uitermate geschikt in vochtige ruimtes. Een vloer van PVC is bijvoorbeeld geschikt voor in de badkamer. In tegenstelling tot hout bijvoorbeeld, dat minder geschikt is in vochtige ruimtes. PVC is daarom zeer geschikt in bijvoorbeeld een badkamer. De PVC vloer heeft geen significante nadelen.

Verschillende soorten PVC vloeren

PVC vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Als je eenmaal besloten hebt dat je een PVC vloer wilt, ben je dus nog niet klaar. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over welk design het beste in huis past en welke soort het meest geschikt is. Verschillende soorten PVC vloeren hebben weer verschillende eigenschappen. Het gemak waarmee de vloer te plaatsen is, kan bijvoorbeeld verschillen. De meest gebruikte soort PVC vloer, is de plak PVC vloer. Deze is eenvoudig te plaatsen, en dit kun je in principe eenvoudig zelf doen. Daarnaast heb je ook nog de klik PVC vloer, homogeen PVC vloer en de nieuwe Loose Lay PVC vloer.

Naast de verschillende soorten PVC vloeren met verschillende eigenschappen, is er ook ruim keuze uit verschillende designs. Zo kun je een PVC vloer kopen met een betonlook, houtlook of mozaïek look. Het design is zeker iets waar je over na moet denken als je een PVC vloer kopen gaat.

De PVC vloer kopen

Ga je een PVC vloer kopen? Zorg er dan voor dat je een betrouwbare en goede winkel vindt, waar ze je deskundig advies kunnen geven. Het bezoeken van een showroom is een goed idee. Specialisten kunnen je dan ter plekke laten zien welke vloeren wellicht bij je passen. De meeste winkels kunnen ook het plaatsen van de vloer voor je regelen. Het enige nadeel zijn de bijkomende kosten voor het plaatsen. Is jouw budget niet al te hoog? Koop dan PVC vloeren in de uitverkoop, dat scheelt je veel geld. Zodoende kun je voor weinig geld een PVC vloer kopen.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van een PVC vloer? Neem dan een kijkje bij Vloer&RaamDecor.