Deuren zijn essentiële elementen in een woning. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor de visuele aantrekkingskracht, het is immers het eerste contact van iedereen met zijn huis.

De meest voorkomende deuren, omdat ze de veiligheid garanderen, worden niet beïnvloed door weersinvloeden zoals regen en zon en hebben een zeer bevredigende kosten-batenverhouding, zijn deuren die geproduceerd worden in hout van verschillende afmetingen en soorten.

Het kiezen van een deur is aanzienlijk eenvoudig: zet gewoon uw stijl in de beslissing en laat uw huis voor u spreken. Wat veel mensen niet weten is hoe een houten deur thuis wordt geïnstalleerd. Wil je weten hoe? Volg de tips die we hebben geselecteerd om u te helpen.

Voorbereiding

Kies een deur die geschikt is voor de beschikbare ruimte en pas deze indien nodig aan. Denk ook aan de deurposten, d.w.z. het zijhout waar de scharnieren zijn aangebracht, omdat deze ook een ruimte op de muur innemen.

Plaats de aanslagen op de muur

Deurstoppen worden toegewezen aan de beschikbare ruimte. In het ideale geval blijven er slechts kleine ruimtes tussen hen en de muur over, die vervolgens worden opgevuld door het expansieve schuim.

Gebruik na het toewijzen van de aanslagen op de muur een stuk hout om de verbinding tussen de ene zijaanslag en de andere te maken, om te voorkomen dat het schuim verandert en beschadigd raakt.

Breng het expansieve schuim aan

Het expansieve schuim is een elastische lijm die geschikt is voor het bevestigen, afdichten en isoleren van materialen, in dit geval de deurstoppen.

Breng het schuim tussen de openingen tussen de deurposten en de muur aan zodat het de ruimte vult en het hout tegen de muur isoleert. Wacht ongeveer 2 uur totdat u het teveel aan vrijgekomen ruimte uit de ruimtes kunt verwijderen.

Plaats de scharnieren op de deuren

Plaats het scharnier op de juiste plaats en markeer de gaten met het potlood. Met de aangegeven gatenpositie kunt u met de boor de gegevens invoeren. Nadat de gaten zijn geboord, plaatst u het scharnier op de aangegeven plaats en schroeft u het scharnier vast.

Plaats de deur

Als de scharnieren al gemonteerd zijn, kunt u ze ook in de deurkozijnen plaatsen met behulp van iemand die de deur omhoog houdt terwijl u ze vastschroeft. Nu hoeft u alleen nog maar te profiteren van het resultaat!