aluminum-architecture-art-1492232 (1)

Architecten in Nijmegen kiezen er steeds vaker voor om hun projecten een moderne uitstraling te geven met metaal op maat. Natuurlijk is deze trend ook aan het overwaaien naar pandeigenaren in de regio. Metaalbewerking Nijmegen wordt hierdoor een stuk populairder. Veel metaalsoorten zijn geschikt voor uw woning of pand. Hierbij kunt u denken aan aluminium, zink of lood. Niet alleen beschermd en isoleert een metalen dak- en gevelbekleding uw pand, maar het geeft uw woning of pand ook een frisse en karakteristieke uitstraling. Metaal is te verkrijgen in verschillende soorten, bijvoorbeeld lood, zink, aluminium of koper.

 

De unieke eigenschappen van zink.

Zetten is een bewerkingstechniek waarbij het plaatmateriaal middels een kantbank, zetbank of bankschroef in een andere, gewenste vorm wordt gebogen. Doordat er nauwkeurige haakse hoeken kunnen worden aangebracht krijgt u een product dat perfect aansluit op uw dak. Zink op maat is een veel gebruikte plaatmateriaal voor zetwerk door zijn unieke eigenschappen. Het materiaal is gemakkelijk te bewerken, waardoor het vrij gemakkelijk te repareren valt mocht het stuk gaan door weersomstandigheden. De producten hoeven niet aan elkaar gelast te worden, dit is minder tijdrovend en de afwerking is hierdoor een stuk netter.

 

Bent u al bekend met de voordelen van aluminium op maat?

Aluminium is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Nijmegen. Van de diverse metaaltypes waar u uit kunt kiezen is aluminium het minst gevoelig voor de temperatuurschommeling of veranderende weersomstandigheden. Hier zullen dus nooit barsten of scheuren op treden. Dankzij de buitengewone sterkte van het materiaal zijn de profielen zo stabiel dat ze grote spanningen aan kunnen. Aluminium op maat kent zo goed als geen enkele grens qua design en duurzaamheid. Het is een materiaal wat corrosiebestendig is. Hierdoor vermijdt u dure lekkages en schade aan uw woning. Aluminium is vrij eenvoudig om te vormen bij een lage smelt temperatuur.

 

Wilt u uw dak of gevel een nieuwe uitstraling geven?

Bent u op zoek naar metaal Nijmegen? Of bent u benieuwd welke metaalsoort of welke metaalbewerking voor uw woning of pand het meest geschikt is? Ga dan langs bij een metaalbewerkingsbedrijf bij u in de buurt. Hier kan een metaaldeskundige met u meekijken en adviseren. Tevens kunnen zij u voorzien van meer informatie over verschillende metaalsoorten en toepassingen. De meeste metaalbewerkingsbedrijven in de regio Nijmegen hebben een eigen machinepark in beheer. Ze zijn hierdoor in staat om snel producten bij u te leveren. Hierdoor ervaart u de beste service.