Momenteel zitten we in een stroom versnelling van techonologische vooruitgang en dit is toe toe passen op iedere deel van onze samenleving. Zo ook bij de beveiliging van gebouwen kan dit een grote rol spelen, bijvoorbeeld bij het maken van alarmsystemen en alarmen, maar natuurlijk ook camera’s die je panden 24 / 7 kunnen bewaken.

Het alarmsysteem is natuurlijk niet iets al te nieuws. Alarmsystemen bestaan al lange tijd, maar zijn wel momenteel erg goed ontwikkeld. Vaak werken ze door het registreren van openende deuren of ramen en als de beveiliginscode niet op tijd wordt ingevoerd dan zal de politie vaak automatisch worden opgebeld. Dit soort systemen werken goed en zullen een inbreker toch echt tot een ander huis wenden. Een sticker op het raam plakken dat er een alarm aanwezig is kan al zorgen voor een verbeterde weerstand tegen ongewenst bezoek, omdat inbrekers bang zijn voor dit soort geavanceerde systemen.

Natuurlijk is de beveiliginscamera ook niet nieuw, maar deze is toch ook wel flink door ontwikkeld met de opkomst van het internet. Tegenwoordig is het mogelijk voor bedrijven om iemand in te huren om constant de camera beelden in de gaten te houden en die persoon hoeft niet eens in het zelfde gebouw te zijn, maar kan gewoon van een grote afstand in een centrale zitten doordat de beelden via het internet naar hem toe worden gestuurd met hooguit een paar seconden vertraging. Op deze manier kan de persoon van de camera beveiliging gelijk de politie inschakelen als hij iets ziet gebeuren, of als het overdag is tijdens de openingstijden van het bedrijf kan hij opbellen naar het bedrijf om ze te waarschuwen. Verder worden dit soort beelden natuurlijk opgeslagen, wat erg handig kan zijn bij misdrijven die zijn gebeurd op het terrein voor wanneer dit soort zaken onderzocht dienen te worden.