Machinetransporters

De keuze in aanhangers is reuze! Maar voor jouw doeleinden is misschien maar één aanhanger beschikbaar. Sommige aanhangers specialiseren zich in een bepaalde lading, zoals motortrailers, autotransporters en dus ook machinetransporters. Machinetransporters worden vaak gebruikt door bouwbedrijven, maar een kleine particulier kan deze ook nodig hebben. Machinetransporters zijn namelijk gemaakt voor, zoals het woord al zegt, machines. Dit kunnen dus kraantjes zijn of bijvoorbeeld een grasmaaier. In deze blog leggen wij jou zoveel mogelijk uit over deze aanhanger!

Afmetingen machinetransporters

Er zijn een groot aantal machinetransporters op de markt. De juiste vinden kan dus soms lastig zijn. De afmetingen van de bak en de machine die jij wilt vervoeren kunnen dus heel belangrijk en doorslaggevend zijn. Je kan altijd een grotere maat aanschaffen voor als je later nog wilt uitbreiden. Let ook altijd op het te vervoeren gewicht, dit mag nooit overschreden worden. Daarnaast hebben de machinetransporters ook een handige laadklep, deze is even breed als de bak.

Merken machinetransporters

Er zijn verschillende merken die machinetransporters aanbieden, het is persoonsgebonden welke er fijner zijn of mooier uitzien. Hier zijn enkele bekende merken op dit gebied:

  1. Brian James Trailers – Brian James Trailers is een toonaangevend merk in de trailerindustrie en heeft ook machinetransporters. Dit Engelse merk staan bekend om hun innovatieve ontwerpen, duurzaamheid en gebruiksgemak waarin de machinetransporters dus ook onder vallen. Brian James heeft ook een robuuste uitstraling wat kloppend is met het sterke chassis wat eronder zit.
  2. Eduard – Eduard is een gerenommeerd merk dat een breed assortiment aanhangwagens produceert, waaronder machinetransporters. Ze bieden robuuste en betrouwbare oplossingen voor het vervoeren van machines van verschillende groottes en gewichten, deze lijken vaak op de multitransporters. Eduard zorgt er ook voor dat de machinetransporters kunnen kantelen, dit maakt het laden van jouw machine nog makkelijker. Zeker in combinatie met de brede laadklep.
  3. Anssems – Anssems is een fabrikant van aanhangwagens met een breed scala aan modellen, waaronder machinetransporters, deze vallen dan onder de naam Hulco. Ze bieden een mooi model van de machinetransporter aan, waarbij de laadvloer diep ligt en de laadklep breed is. Hierdoor kan je met de Hulco machinetransporters eenvoudig jouw lading in de bak rijden.
  4. Humbaur – Humbaur heeft de focus van de gesloten aanhangers ook weerlegt op de open aanhangers en produceert dus ook machinetransporters. Deze aanhangers hebben een sterke uitstraling en hebben soms de mogelijkheid om te kantelen om het laden makkelijker te maken.

Machinetransporters leasen

Alles wordt duurder, dat maakt het dus minder makkelijk om een aanhanger te kopen. Daarom is het soms mogelijk om te kiezen voor het leasen van jouw aanhanger. Dit is maandelijks een goedkopere oplossing dan in een keer kopen. Het leasen van multitransporters houdt in dat je een maandelijks bedrag betaald totdat het aankoopbedrag is afgelost. Bij Aanhangwagendirect.nl is het ook mogelijk om machinetransporters te leasen. Verder is het ook mogelijk om bij Aanhangwagendirect een machinetransporter te huren. Dit is een goedkope optie mocht je de machinetransporter maar een korte tijd nodig hebben. Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.