Oosterse verlichting

Een van de meest populaire interieur trends van dit moment is oosterse verlichting. In een notendop willen we deze trend eerst even toelichten. Jarenlang was het in om het huishouden zo minimalistisch mogelijk in te richten, Scandinavisch, Spartaans, hoe je het ook maar wilt noemen. Die tijden lijken voorbij te zijn. Mensen raken uitgekeken op dit puur minimalistische interieur. Men verlangt enig kleur en karakter. De manier om dit te doen is om in zo een interieur oosterse licht elementen aan te brengen. Dit kan van alles zijn, een Turkse hanglamp, een Indiase vloerlamp, een Egyptische filigrain lamp, wat je maar wilt, wat maar mogelijk is in de betreffende kamer. Zo een lamp in een westers interieur zorgt voor een schitterend contrast.

Met name populair op dit moment zijn de Marokkaanse lampen. Er is natuurlijk een grote Marokkaanse gemeente in ons land. En zij brengen meer mee dan cous cous, Ali B, mint thee en Ibrahim Affelay, namelijk ook lampen. Marokko is een van de top producenten als het op handgemaakte lampen aankomt. Deze kunst verstaan we simpelweg niet meer in Europa. Hier wordt alles machinaal gedaan door partijen als IKEA. Hoewel dit handig is, levert het ook voornamelijk levenloze producten op die je bij jan en alleman thuis ziet staan. Wil je een echt unieke lamp hebben dan kies je voor een Marokkaanse lamp. Enfin, dankzij de Marokkaanse connectie die we hebben is het voor ons Nederlands vrij gemakkelijk om aan dit soort lampen te komen. Het is niet langer nodig om helemaal af te reizen naar Marrakech. Men kan eenvoudig een dergelijke lamp bestellen via webwinkels zoals Ghalia.

Er zijn verschillende varianten, vloerlampen, wandlampen en plafonnieres. Pro tip: voor de meeste impact, opteer je voor een plafonniere, zoals hier te vinden. Maar wil je maximale sfeer dan kun je er ook voor kiezen om verschillende type lampen te combineren in een kamer.

Al met al, zijn Marokkaanse lampen, een voordelige, makkelijke wijze om nieuw leven in het interieur te blazen. Ze zijn goed verkrijgbaar in Nederland, en voordelig dus omdat de lonen ietwat lager liggen in Marokko, en je bent er van verzekerd dat je niet dezelfde lamp ziet hangen bij de buren of vrienden.