Potentiële woningkopers in Almere worden steeds kritischer bij het selecteren van een hypotheekadvies Almere. Ze volgen daarmee een landelijke trend. Waar voorheen de ervaringen van vrienden en familie een grote rol speelden bij het zoeken naar 33n financieel advies, wordt er nu vooral gekeken naar de eigen situatie en de wensen. Ook op de kwaliteit van het geleverde hypotheekadvies Almere en de kosten van het advies wordt meer gelet. Dat blijkt onder anderen uit de tijd die potentiële woningkopers besteden aan het zoeken naar een adviseur.

 

Onderzoek van de AFM

Uit onderzoek van de AFM blijkt dat slechts 15% van de mensen die op zoek zijn naar hypotheekadvies Almere zich hebben laten adviseren door vrienden en familie. Consumentenvertrouwen kennelijk steeds meer op hun eigen mening. Dat is ook niet zo raar. Ze kennen hun eigen financiële situatie het beste en hebben vaak ook een goed inzicht in de toekomstige ontwikkelingen. Als je dan een woning gaat kopen in Almere ligt het voor de hand om voor het hypotheekadvies Almere naar een lokale adviseur te gaan en hem of haar een advies op maat voor je te laten maken.

 

Kwaliteit van het hypotheekadvies Almere

Hypotheekadvies wordt door de meeste consumenten in eerste instantie online gezocht. Daar wordt best veel tijd aan besteed. Tegenwoordig zoeken consumenten ruim 6 uur naar hypotheekadvies Almere voordat ze een keuze maken. Het zoeken gebeurt op basis van de informatie op vergelijkingssites, reviews en persoonlijke gesprekken met potentiële adviseurs. Bij die keuze speelt de kwaliteit van het advies ook een steeds grotere rol. 44% van de consumenten zegt dat erg belangrijk te vinden, tegen 25% in 2014, zegt de AFM.

 

Prijsverschillen bij hypotheekadvies Almere

Wie concreet op zoek is naar hypotheekadvies zal constateren dat de prijsverschillen tussen de diverse adviseurs behoorlijk groot zijn. Een eerste gesprek is bijna altijd gratis, maar als je besluit met de betreffende adviseur in zee te gaan kunnen de prijzen variëren tussen €1.400 en €3.000 voor een advies. Het is goed om hier tijdens het kennismakingsgesprek op te wijzen, zodat de adviseur de kans krijgt om uit te leggen waarom zijn tarieven zo verschillen van zijn concurrenten.