Toepassing van zinken zetwerk

Het onderdeel dat uw woning of pand afmaakt.

Een nieuw dak laten plaatsen is een groot project waar veel bij komt kijken. Zo denkt u natuurlijk goed na over de constructie en de keuze in dakbedekking. Toch houden veel mensen minder rekening met de dakafwerking. Dit lijkt misschien een klein en minder belangrijk onderdeel van het hele project maar dit is wel het onderdeel dat uw woning of pand afmaakt. U wilt natuurlijk dat dit netjes gedaan word zodat uw dak er geweldig uit komt te zien. Tegenwoordig word zetwerk op maat veelvuldig toegepast voor dakafwerking omdat dit eigenlijk alleen maar voordelen kent. Zo is het een stuk netter en minder tijdrovend dan wanneer u platen laat lassen.

 

Wat houdt zetwerk op maat in.

Zetten is een plaatbewerkingstechniek waarmee plaatmaterialen door middel van een zetbank, bankschroef of kantbak in een andere vorm worden gebogen. Met deze techniek kunnen nauwkeurige hoeken worden aangebracht in het materiaal, deze kunnen zowel afgerond als scherp zijn. Hierdoor kunnen de platen zodanig worden bewerkt dat deze exact op uw dak passen. Met zetwerk heeft u veel keuzemogelijkheden op het gebied van afwerking, formaat, kleur en materiaal. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor aluminium op maat, zink op maat, lood of zetwerk plastisol.

 

Toepassing van zinken zetwerk.

De meest bekende en toegepaste vorm van zink zetwerk is voor het gebruik van dakgoten. Maar u kunt er ook voor kiezen om een afdekkap, dakrand, daktrim of waterslag van zink te laten plaatsen. Per project kan de uitstraling die zink uw pand geeft verschillen. Een afdekkap van zink bijvoorbeeld zorgt voor een moderne, tijdloze uitstraling. Maar gevelbekleding van zink kan verschillende stijlen weergeven, bijvoorbeeld elegant, discreet of trendy. Hierdoor is er meestal voor ieders specifieke wens iets beschikbaar. De lange levensduur, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid maken zink een veelgebruikt materiaal in de dakindustrie.

 

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Zink en aluminium zijn twee veel gebruikte materialen bij zetwerk op maat. Ze hebben beide grote voordelen. Zo kunnen ze beide makkelijk bewerkt worden, hebben ze een lange levensduur en zijn ze recyclebaar. Echter is er een groot verschil tussen deze twee materialen. Wanneer u zink combineert met andere dakmaterialen verhoogt de kans op corrosie. Bij aluminium zal u dit probleem niet hebben. Corrosie brengt grote veiligheidsrisico’s en kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het falen van een dragende constructie. Hierdoor is het belangrijk dat u tijdens de materiaalkeuze rekening houdt met de doeleinde van het materiaal.

 

Laat u adviseren door een expert.

Weet u niet goed wat voor dakafwerking het meest passend is bij uw pand of woning? Of bent u niet zeker of het materiaal dat u nu voor ogen heeft geschikt is? Ga dan langs bij een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier kan een expert met u mee kijken naar uw woning of pand, de dakbedekking en de uiteindelijke doeleinde van de platen. Op basis hiervan kan hij u adviseren. Stel tijdens dit bezoek alle vragen die u nog heeft zodat u met voldoende informatie weer terug keert naar huis.