De woonlasten verlagen.

Vaste woonlasten zijn lasten waarmee vrijwel elke Nederlander te maken heeft. Iedere Nederlander wil uiteraard de woonlasten zo laag mogelijk houden. Vaste woonlasten zijn de lasten die u iedere maand, kwartaal of jaar moet betalen. Daarbij kunt u denken aan de huur/hypotheek, zorgverzekering, verzekeringen in het algemeen, energie, abonnementen en belastingen.

De woonlasten in kaart brengen.
In veel gevallen hebben consumenten hoge woonlasten die eigenlijk niet nodig zijn. Vaak nemen we er niet de tijd voor om uit te zoeken waarvoor we alle lasten betalen. Daardoor zijn we vaak een dief van de eigen portemonnee. Om de woonlasten te verlagen moet u de maandelijkse kosten in kaart brengen. Neem daar de tijd voor want door alles goed uit te zoeken, kunt u veel geld besparen.

Bekijk als huiseigenaar de hypotheek die u heeft.
Het is verstandig om de hypotheek goed te bekijken. Door in sommige gevallen over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker bestaat de mogelijkheid dat u geld kunt besparen op een moment dat de rente laag is. Heeft u zelf nog een hoge rente dan kunt u zelfs tot enkele honderden euro’s per jaar besparen. Wanneer u een annuïteitenhypotheek heeft, kunt u door extra af te lossen het maandbedrag ook naar benden brengen.

De energie van gas en licht.
De kosten die we voor onze energie moeten betalen is een groot maandelijks bedrag. Het zou ideaal zijn als we die lasten naar beneden kunnen brengen. Dat kan wanneer we naar het licht kijken door het gebruik van energiezuinige lampen. Om het gasverbruik te verlagen kunt u de temperatuur van de thermostaat ’s avonds een graadje lager zetten. We kunnen ook zelf stroom opwekken door het gebruik van zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Het kan zelfs zo zijn dat u een overschot aan elektriciteit opwekt en dat aan het net kan terug leveren. Dat overschot wordt verrekend met de jaarafrekening. Er zijn om je huis te verwarmen ook andere alternatieven dan alleen maar een verwarmingsketel op gas. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een warmtepomp. We kunnen in veel gevallen het meeste besparen op de kosten van de energie door jaarlijks de prijzen te vergelijken van de verschillende leveranciers. Er zijn in veel gevallen behoorlijke prijsverschillen. Door de goedkoopste te nemen, kunt u soms wel enkele tientjes per maand besparen. Naast deze manieren om te besparen op de energiekosten kunt u ook bekijken of uw huis goed geïsoleerd is.

Verzekeringen controleren.
Het is ook verstandig om de verzekeringen jaarlijks onder de loep te nemen. Er zijn veel consumenten die onnodig en zelfs dubbel verzekerd zijn. Ook is het verstandig om alle verzekeringen bij een maatschappij onder te brengen. Vaak krijg je korting als je meerdere verzekeringen afsluit bij een maatschappij. Het is verstandig om uw opstal- en inboedel verzekering eens te bekijken net zoals de uitvaartverzekering en autoverzekering. Omdat de woonverzekering belangrijk is, is het verstandig om deze zeer aandachtig te bekijken. Woonverzekering op overstappen.nl Vergelijk de woonverzekering die u nu heeft met andere maatschappijen en ga daarbij de premie vergelijken maar ook waar u verzekerd bent.
Ook is het verstandig om de opstalverzekering via overstappen.nl die u nu heeft aandachtig te bekijken.  Ook hierop kun kunt u in de regel veel besparen als u tijdig de overstap naar een andere verzekeringsmaatschappij maakt.

De zorgpremie bekijken.
Omdat u jaarlijks kunt overstappen van zorgverzekeraar kan dat op jaarbasis veel geld besparen. Bekijk ook daarbij of u dezelfde dekkingen heeft en misschien bij de huidige maatschappij te veel betaald.

Abonnementen
Het is belangrijk om al uw abonnementen eens te bekijken want misschien heeft u tijdschriften of kranten die u niet leest. Het kan zijn dat u een abonnement van een sportschool heeft die u misschien nooit meer gebruikt. Kijk naar de eventuele loterijen waaraan u meedoet. Soms heeft u bijvoorbeeld meerdere loten van de staatsloterij, terwijl u er maar één wil hebben.

Conclusie.
Door eerst alles op een rijtje te zetten wat u wilt gaan nakijken, kunt u het onderdeel een voor een afvinken wat u nagekeken heeft. Op die manier kunt u behoorlijke bedragen op de woonlasten per jaar besparen.