Woonwinkels bezoeken op een woonboulevard is een bezigheid wat vele mensen naast het zoeken van specifieke meubels en accessoires, ook combineren als dagje uit. Logisch want er valt genoeg moois te bezichtigen in de woonwinkel Hilvarenbeek. Hierdoor kan het ook zo zijn dat je het overzicht kwijt raakt en de hoofdzaak aan je voorbij laat vliegen. We kennen het wel… thuis komen met een mooie vaas, een vloerkleed, een nieuwe lamp of badkameraccessoires, terwijl we eigenlijk op zoek waren naar een nieuwe kledingkast of die ene loungebank die zo lekker zit. Om goed bij de les te blijven zijn er hier wat tips die kunnen helpen bij het bezoeken van woonwinkels op een woonboulevard.

Weet wat je zoekt

Voordat je naar de woonboulevard vertrekt, is het handig om te weten wat je precies zoekt. Zoek ook meteen uit in welke woonwinkels je hiervoor terecht kunt en bekijk eventueel de webshop. Zo krijg je een goede indruk van de algehele collectie.

Plan een route in

Helaas zijn de woonwinkels op een woonboulevard niet gesorteerd op categorie per gebied. Waar er in de ene hoek een luxe beddenzaak is gevestigd met daarnaast een goedkopere variant, heb je er twee winkelblokken verderop waarschijnlijk ook eentje verstopt zitten. Om niets mis te lopen heeft vrijwel iedere woonboulevard een overzicht met de aanwezige woonwinkels en een bijbehorend plattegrond van het hele winkelgebied. Zo kan er gemakkelijk een route uitgestippeld worden zonder dat men in de war raakt.

Stel een budget op

Door een budget op te stellen kom je tijdens het maken van een keuze niet voor verassingen te staan. Weet wat je bestedingsruimte is en hoeveel je daadwerkelijk wilt uitgeven. In sommige woonwinkels is het mogelijk in meerdere termijnen te betalen, vanwege de lange levering. Houd ook rekening met eventuele bezorgkosten.

Vraag naar een offerte

Vraag in de zaak altijd naar een offerte. Hier staan alle specificaties van het product op vermeld en wat dit allemaal gaat kosten. Dit kan ter plekke uitgedraaid worden, of worden verzonden via de mail.

Vergelijken

Een slimme aanrader is om geen overhaaste beslissingen te nemen, vooral als het gaat om iets als een bank, gordijnen, of een vloer. Neem de offertes mee naar huis om alles rustig door te nemen en de offertes met elkaar te vergelijken. Het zou mooi zijn als je ook wat stofstaaltjes of voorbeeldstukjes van bijvoorbeeld een vloer mee kan krijgen, om te kunnen zien of dit wel past bij het bestaande interieur. De lichtinval thuis is natuurlijk anders dan het mooie heldere kunstlicht in een showroom.

Bron: homewishez.nl