Moderne woonkeuken

De keuken is anno 2019 een ontmoetingsplaats in huis. Waar in het verleden er nog een duidelijke afscheiding was tussen de keuken en de woonkamer. Vandaag de dag staat de keuken veel centraler. Het sociale aspect wordt hiermee stevig benadrukt. En laten we eerlijk wezen, de keuken heeft eindelijk de plek verdient waar ze al zolang naar lonkte. Ga maar eens na, kun je je een feestje herinneren die niet in de keuken naast de koelkast eindigt? Laten we snel eens kijken hoe we die centrale keuken op een mooie manier kunnen inpassen in de woning.

1.   Neem een kookeiland als centrale ontmoetingsplek

De basis voor de nieuwe keuken ligt vooral rondom het kookeiland. In steeds meer huizen zie je dat het eiland het hart vormt van de keuken en zelfs het huis. Aan het kookeiland wordt gegeten, huiswerk gemaakt of getekend door de kinderen. Terwijl mama in de pannen roert kunnen anderen mensen uit het huishouden aanschuiven. Ook tijdens feestjes wordt er graag aan het eiland gezeten, ze zit namelijk lekker hoog. Vaak is er ook ruimte voor veel mensen om aan het eiland te zitten. Let wel de keuze om een keuken of keukeneiland te nemen hangt wel af van de ruimte die beschikbaar is. Voor mensen met een kleiner huis wordt er meestal uitgeweken naar een bar of hoge eettafel. Mensen willen graag hoog zitten en voldoende ruimte hebben voor het eventueel bereiden van bijvoorbeeld het avondmaal.Feit blijft dat de keuken en de eettafel een eenheid vormen met een balans in evenwichtige kleuren.

2. Kleur & materiaal gebruik voor trendy keuken

De balans die gezocht wordt in de nieuwe trends is een rustige kleur zoals groen of wit in combinatie met hout. Denk bij hout aan Suar hout of met eiken. In de nieuwe stijlen wordt er gezocht naar een combinatie van rustiek en natuur. De motieven zijn tegenwoordig veel volgend scarved-oak techniek. Bij deze techniek worden horizontale markering in de houtstructuur aangebracht over de verticale houtstructuur heen. Deze markering zijn lichte zaagsneden die wel zichtbaar maar amper voelbaar zijn.Hierdoor geven de keukendeurtjes een verweerd en verouderde indruk. Maar als je deze stijl combineert met een moderne kleur zoals wit of groen dan wordt de keuken juist trendy en modern!

Zo ziet een scarved oak tafel eruit, hip en modern

De scarved oak techniek op een tafelblad.

3. De laatste snufjes op kookgebied

Met de volgende keukenonderdelen haal je het modernste van het modernste in huis. Let wel even op de prijs want aan sommige snufjes hangt een behoorlijk prijskaartje! Maar ach, wie iets moois wilt hebben moet pijn lijden toch?

De volumekraan:

Met de volumekraan heb je geen maatbeker meer nodig. De intelligente kraan meet namelijk de hoeveelheid water af, geen verspilling meer en altijd de exacte hoeveelheid.

De nieuwe inductieplaat:

De nieuwste inductieplaten hebben een hele mooie nieuwe handigheid. Dankzij een ingebouwde voedsel sensor controleer nu de temperatuur van je gerecht tot op de graad. Of je nu aardappelen kookt of een steak bakt: je behaalt met iedere techniek een perfect resultaat. De SensePro van AEG is zo’n inductieplaat!

Spoelbak met opbergruimte

Wanneer je net de afwas hebt gedaan dan kun je gelijk de boel afdrogen of uitstallen in een droogrek maar ze kosten tijd en ruimte. Beide kunnen van kostbare waarde zijn en hier lijkt nu een slimme oplossing voor, de spoelbak inclusief opbergruimte!  Het combineert opslag en een afdruiprek ineen. Je kunt er je bestek en snijplank in opbergen. Deze heb je nu dus altijd makkelijk bij de hand.

Koop een foodprocessor

Foodprocessors zijn keukenmachines die bepaalde taken voor het bereiden handig combineren. Zoals hakken, snijden en raspen. Een foodprocessor neemt weinig ruimte in beslag, de machines altijd met drie kommen wordt geleverd die makkelijk te stapelen zijn.

Tot slot:

Met de deze tips creëer je een keuken waar je makkelijk weer 10 tot 20 jaar mee vooruit kan. Een mooie en duurzame investering waardoor je woning een nog prettigere plek wordt om samen te zijn maar bovendien ook goed voor het milieu.