Een verhuizing is een stressvolle aangelegenheid. Je wilt natuurlijk dat niets beschadigd raakt of vergeet. Stel je toch eens voor dat je toevallig niet die ene doos met je favoriete Playstation naar de opslag stuurt. Om onnodige stress en fouten te voorkomen geven wij je een aantal tips om jouw verhuizing soepel te laten verlopen!

Meet alle meubels op

“Die lattenbodem past prima in mijn auto schat, geen zorgen”. Misschien is dat een uitspraak die je weleens gedaan hebt om er vervolgens erachter te komen dat de lattenbodem niet past. Zorg er daarom voor dat je van te voren alle meubels, en andere grote materialen, meet voordat je gaat verhuizen. Waar je dan ook meteen op kunt letten is of je bankstel of kast door de deur past van je oude, maar ook nieuwe, woning past. Als dit niet het geval is kun je de meubels ook demonteren voordat je gaat verhuizen.

Pak de verhuisdozen goed in

Een soepele verhuizing kan alleen als je goede verhuisdozen hebt. In die dozen kun je namelijk van alles in doen zoals borden, boeken, bestek en cd’s. Zorg er dan wel voor dat je het gewicht goed verdeeld in de verhuisdozen. Hiermee voorkom je dat de verhuisdozen scheuren tijdens het verhuizen en alle spullen beschadigd raken. Let er dan natuurlijk ook op dat je de dozen goed inpakt met vulmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan bubbeltjesplastic. Dit zorgt ervoor dat borden tijdens het verhuizen niet beschadigd raken.

Hou belangrijke spullen apart

Als je gaat verhuizen merk je al snel welke dingen erg belangrijk voor je zijn en dus binnen handbereik moeten blijven. Denk bijvoorbeeld aan je medicijnenkastje, de kluis of bijvoorbeeld belangrijke mappen. Deze kun je het beste apart labelen en apart houden. Zo voorkom je dat je tijdens de verhuizing de doos niet kwijtraakt!

Verhuizing uitbesteden

Mocht je nou geen zin of tijd hebben om je verhuizing zelf te doen, schakel dan een erkend verhuisbedrijf in. Bijvoorbeeld Senior Verhuizer, een erkend verhuisbedrijf in de regio Duiven. Senior Verhuizer heeft zich gespecialiseerd in het verhuizen van senioren. Het team van Senior Verhuizer is ervoor opgeleid om de verhuizing van senioren van A tot Z in goede banen te leiden.