Alarmsystemen

Het beveiligen van je woning wordt steeds populairder. Steeds meer mensen schaffen alarmsystemen aan voor de beveiliging van hun woning en grond of tuin. Waarom zou je moeten investeren in een alarmsysteem en wat zijn nou echt de voordelen van een goed alarmsysteem? We leggen het je hieronder uit waarom het een goede investering is om je woning te beveiligen

Preventieve en reactieve werking tegen inbrekers

Een alarmsysteem zoals de Pro-Alarm heeft een preventieve werking. Net zoals een grote waakhond voor de deur of op het erf zal een inbreker minder snel kiezen voor inbraak als er een alarmsysteem gemonteerd is. Het is dan ook belangrijk om buitenaf duidelijk zichtbaar te maken dat jouw woning goed beveiligd is. Zowel zichtbaar als niet zichtbaar. Vaak zorgt dit al voor genoeg schrik voor inbrekers om het niet eens te proberen bij jouw woning. Als de inbreker het dan toch probeert zal, wanneer de inbreker binnen is, het alarmsysteem de inbreker zien en zijn werk doen. Er gaat of een stil alarm af of het alarmgeluid gaat af. Hierdoor kan er meteen actie ondernomen worden en kan de inbreker gearresteerd worden in het beste geval.

Extra gevoel van veiligheid

Het geeft natuurlijk een gevoel van veiligheid als je een alarmsysteem hebt. Dit kan heel effectief zijn als je niet thuis bent maar toch van een afstand jouw woning in de gaten kunt houden. Zo kun je toch zien wie er aan je deur is geweest of een blik in je auto heeft geworpen. Daarnaast is het gevoel van veiligheid wanneer je thuis bent erg belangrijk. Door het verhoogde gevoel van veiligheid van het alarmsysteem zit je vaak sneller op je gemak in je eigen woning dan wanneer je geen alarmsysteem hebt. Dit kan vooral extra fijn zijn wanneer je bijvoorbeeld afgelegen woont, je alleen woont of wanneer het donker is buiten er niet veel andere mensen in de buurt zijn om je te helpen of om te getuigen van een inbraak.

Inboedelverzekering

Sommige verzekeraars geven een korting of verlaging op de verzekeringspremie van de inboedelverzekering als je kunt aantonen dat je een goed werkend alarmsysteem hebt gemonteerd. Dit is natuurlijk logisch omdat het risico op inbraak zal verminderen met de aanwezigheid van een alarmsysteem. Je moet er dan wel voor zorgen dat deze aan de eisen van de verzekeraar voldoet, dat deze goed geïnstalleerd is en dat je kunt aantonen dat het een werkend alarmsysteem is en bijvoorbeeld geen dummy camera.

Een alarmsysteem de investering waard?

Zeker weten! Verdiep je goed in welk systeem je wilt aanschaffen. Je kunt altijd contact opnemen met adviseurs in jouw regio. Uiteindelijk zorgt het voor een verhoogd veiligheidsgevoel en uiteraard goede beveiliging zelf waar je geen cent tegenover kunt zetten.