Bronzen beelden ken je waarschijnlijk voornamelijk van pleinen en musea. Het Vrijheidsbeeld is gemaakt van brons en ook Het Zeemeerminnetje in Kopenhagen en De Denker van Rodin bestaan uit brons. Het materiaal is ideaal voor gebruik in beelden, omdat het bewerkbaar is, corrosiebestendig en bijzonder sterk. Dat betekent dat een bronzen beeld honderden jaren mee kan gaan zonder dat deze beschadigt. Bronzen beelden zijn ook een schitterende toevoeging voor in je tuin of een persoonlijk geschenk bij een grote gebeurtenis.

Bronzen beelden voor in de tuin

Iedereen die de tuin uniek wil maken, op wil fleuren of bijzonder wil maken zou bronzen beelden moeten overwegen. Deze beelden passen erg goed bij de natuur en de kleuren van de tuin. Ze hebben een warme uitstraling en de roodbruine kleur van het brons sluit naadloos aan bij de groene en bruine tinten van de omgeving er omheen. Tegelijkertijd is brons dus een materiaal dat erg geschikt is voor gebruik buiten en dat na verloop van tijd zelfs mooier wordt. Plaats een bronzen beeld in je tuin en je kunt deze de rest van je leven met plezier bezoeken en bewonderen.

Een bronzen beeld voor in huis

Een andere plek waar bronzen beelden ook goed tot hun recht komen is in je interieur. Je kunt dan voor een kleiner bronzen beeldje kiezen of voor een set die bij elkaar hoort. Er worden bronzen beelden gemaakt in allerlei stijlen, dus of je nu een modern-, klassiek-, industrieel- of traditioneel interieur hebt, er is vast een bronzen beeld dat erbij past. Zet deze in de vensterbank, in de vitrinekast of op een andere plek waar hij goed van pas komt en je interieur wordt uniek en persoonlijk.

Geef een bronzen beeld cadeau

Een laatste schitterende toepassing voor bronzen beelden is om deze cadeau te geven bij een belangrijke gebeurtenis. Ben je te gast bij een huwelijk, dan kun je de liefde tussen die twee mensen vereeuwigen door deze te vertalen naar een bronzen beeld dat bij hen in de tuin geplaatst wordt. Een beeldje dat trots uitspreekt of dat succes afbeeldt is ideaal als cadeau voor iemand die is geslaagd of die een promotie heeft gehad. Het mooie van beelden als kunstwerk is dat ze bijzonder veel emotie tonen voor een voorwerp dat statisch is. Wil je een bepaald sentiment overdragen (waardering, dankbaarheid, liefde, geborgenheid, enzovoorts) dan vind je vast een bronzen beeld waarmee dat feilloos wordt overgedragen. Ook kan je een beeld geven ter afscheid collega.

Een bronzen beeld op maat

Bronzen beelden worden gemaakt door het metaal vloeibaar in een mal te gieten dus eigenlijk is alles mogelijk. Zie jij tussen alle beelden niet het juiste, maar is er wel een kunstenaar die je aanspreekt en die je bewondert, dan vraag je of deze jouw bronzen beeld op maat kan maken. Door dat te doen haal je echt een uniek kunstwerk in huis of geef je een cadeau dat precies is toegespitst op de gelegenheid. Het bronzen beeld zal daarna vast nog generaties lang worden bewonderd.