Een spiegel is te verkrijgen in alle denkbare vormen en maten. Spiegels zijn unieke voorwerpen en worden al eeuwenlang gebruikt. De spiegel is niet weg te denken uit het dagelijkse leven. Vrouwen kunnen ze zeker niet meer missen. Het is best wel logisch dat bijna ieder huishouden een spiegel in huis heeft. De meeste mensen hebben er niet een in huis, maar zelfs meerdere! Een groot deel van de mensen zien spiegels als gebruiksvoorwerpen, maar spiegels zijn meer dan dat. Wanneer een spiegel in een ruimte staat biedt het nog veel meer leuke mogelijkheden.

Diverse eigenschappen van spiegels

Een spiegel heeft diverse eigenschappen, zo kan een spiegel een ruimte optisch groter maken. Dit gebeurt niet echt, maar optisch. Een spiegel staand? Een horizontale spiegel kan gebruikt worden wanneer mensen een verbredend effect willen creëren. Je raadt het al, een verticale spiegel, kan meer lengte creëren.

Een spiegel met opbergmogelijkheden

Je herkent het wel, je bent laat en rent naar de badkamer. Je pakt al je spullen en je plaatst ze op de wastafel. Op dit moment heb je vast al door dat je een rommeltje aan het maken bent. Niet handig natuurlijk. Je raadt het misschien al, maar een spiegel is de oplossing voor jouw probleem. Wanneer je een spiegel plaatst in je badkamer creëer je niet alleen extra opbergruimte, maar ook een rustige omgeving. De spiegel zal de meeste aandacht trekken waardoor de verborgen kast minder opvalt. Een kast met een spiegel kan gebruikt worden in meerdere ruimtes. Je kan hierbij denken aan een garderobe kast. Je kan je kleren opbergen en meteen kijken hoe je eruit ziet. Tevens kan je deze leuke combinatie ook gebruiken in je gang of het toilet. Op deze manier komt niemand erachter dat je eigenlijk een vrij rommelig bent.

Reflecteren

Spiegels hebben meerdere voordelen. Dat is nu denk ik wel duidelijk geworden. Een groot voordeel van spiegels is dat ze kunnen reflecteren. Spiegels worden soms gebruikt als extra lichtbron. Je kan een spiegel tegenover een raam plaatsen waardoor je meer licht ontvangt.
Het licht wordt dan natuurlijk weerkaatst en maakt de ruimte of kamer een stuk lichter. Je kan de spiegel natuurlijk ook gebruiken als make-up tafel. Je hoeft alleen nog wat licht toe te voegen. Doordat je licht toevoegt rondom de spiegel kan je je goed opmaken. Je kan heel makkelijk diepte creëren met een spiegel. Je plaatst het licht achter de spiegel waardoor de spiegel meer naar voren wordt geplaatst. Handig toch! Dit geeft een super gaaf effect in donkere ruimtes.

Kunstwerk

Een spiegel heeft functionele eigenschappen, maar kan ook als kunst gezien worden. Heb je een kale en saaie muur? Plaatst dan een spiegel! Een mooie spiegel maakt de muur zeer uniek. Spiegels kunnen gebruikt worden als kunst. Dat is gaaf zeg! Naast het kunstzinnige uiterlijk, kunnen spiegels ook dienen voor creatieve oplossingen. Je kan een spiegel aanschaffen met verschillende kleuren glas. Wanneer je dan ook nog eens een mooie omlijsting om de spiegel plaatst is het plaatje helemaal af. Kies voor een vintage omlijsting als de spiegel geplaatst wordt in een klassieke ruimte. Heb je een moderne ruimte? Kies dan voor een ronde of ovale spiegel. Kijk voor deze en meer op Usimaison.com.