Een luchtzuiverende plant is een plant dat, zoals de naam suggereert, de lucht zuivert in je kamer en/of kantoor. Daarom is het verstandig om deze plant aan te schaffen, omdat de lucht dan meer zuurstof bevat en je efficiënter kunt werken. Wij geven je een paar kamerplanten met de beste luchtzuiverende kwaliteiten!

De eeuwenoude krulvaren

De krulvaren is een van de oudste planten op aarde. Misschien dat je deze plant al eens hebt gezien in een film met dinosaurussen. Er zijn zelfs fossielen gevonden van deze plant! De krulvaren kun je ook bij jou thuis neerzetten. De luchtzuiverende plant is een tropische plant en heeft om die reden veel water nodig. Zodra de blaadjes geel worden, betekent dit dat je het plantje te weinig water geeft. Daarnaast mag de krulvaren ook niet in direct zonlicht staan. De krulvaren staat ook nog eens bekend als een van de krachtigst luchtzuiverende kamerplanten!

De makkelijke graslelie voor binnenshuis

Dit plantje is een erg makkelijke plant in onderhoud. Het maakt niet uit hoeveel zonlicht het plantje krijgt en daarnaast hoef je de graslelie maar een keer per week water te geven. Zodra de graslelie in de bloei raakt, krijgt het prachtige witte bloemen. De bladeren kunnen tot wel 45 centimeter groot worden en het plantje haalt ook nog eens stoffen als benzeen, koolmonoxide en nitraten uit de lucht!

Hedera Felix, de klimplant voor binnen

Deze klimop is een klimplant voor binnenshuis. Je kunt de plant makkelijk de gewenste vorm geven door gebruik te maken van een ijzer draad, waarlangs de plant kan groeien. De Hedera Felix kan niet in direct zonlicht staan, doordat de bladeren kunnen verbranden. De luchtzuiverende plant moet een keer per week water krijgen en het plantje is verkrijgbaar in verschillende bladvormen en kleuren. Wist je dat deze plant erg goed is in het verwijderen van de stof formaldehyde, een stof dat erg veel voorkomt in huis? Let er overigens wel op dat deze luchtzuiverende plant erg giftig is voor huisdieren.