Wat is een gietvloer

Een gietvloer is een gegoten vloer die in vloeibare staat aangebracht wordt. Een enorm pluspunt, omdat deze vloer hierdoor voor vrijwel elke ondergrond geschikt is. Heb jij een ouderwetse tegelvloer, maar zie je op tegen het vele werk dat komt kijken bij het verwijderen? Geen nood, de vloer kan daar probleemloos overheen worden gegoten.
De naadloze vormgeving zal de betreffende ruimte een ruimtelijk effect geven en bijdragen aan een schone leefomgeving.

Duurzaamheid

Als je besluit zo’n prachtige gietvloer uit te kiezen, dan is het wenselijk dat er een duurzame, kwalitatief hoogwaardige vloer in jouw huis wordt gelegd. Gietvloeren van polyurethaan maken dit waar. Ze voelen niet alleen prettig aan, maar hebben ook de fijne bijkomstigheid dat ze gaatjes en scheuren verbergen. Afhankelijk van jouw wens zijn vloeren in elk budget verkrijgbaar, waarbij de coatingvloeren de goedkopere versies zijn en de polyurethaan vloeren de duurdere vloeren.

Wil jij meerdere vloeren in diverse gietvloer kleuren? Dat is absoluut mogelijk. Geheel passend bij jouw stijl, kan je kiezen uit tientallen kleuren, met elk hun eigen specifieke kenmerken.

Een veel gekozen variant is de betonlook vloer. Deze is bij uitstek geschikt voor een industriële uitstraling. Ben jij zelf echter meer van de warmere kleuren, dan heb je dus keuze uit tientallen gietvloer kleuren. Bij het bezoek aan de showroom zal jij een goed beeld krijgen van de vele mogelijkheden. Probeer je voor te stellen hoe een vloer er in jouw woonruimte uit komt te zien, dat zal de keuze een stuk eenvoudiger maken. Een vloer is een dusdanig bepalend onderdeel van jouw huis, dat het zich loont, hiervoor persoonlijk advies in te winnen. Een kleurexpert kan jou hierbij goed van dienst zijn. Als je een idee hebt van de voor jou geschikte kleur, dan kan je een kleurstaal laten maken. Zo krijg je pas écht een goed beeld van het resultaat.

Blijvende trend

Door de vele mogelijkheden die er vandaag de dag zijn op het gebied van deze vloeren, kan gerust gesproken worden van een blijvende trend. De voordelen die dit type vloer met zich meebrengt, maakt het geschikt voor elke ruimte en elk huis.

Als je naar volle tevredenheid van zo’n prachtige vloer wilt genieten, dan laat je hem door een expert leggen. Zo weet je zeker dat aan alles is gedacht en ben je na het leggen de trotse eigenaar van een topvloer.

 

Gietvloer voor in de keuken? Bekijk dit eens!