Tijdens het werken in huis, is het handig om een goede, stevige bureaustoel te hebben. Deze moet voldoen aan verschillende eigenschappen, maar wanneer dat het geval is, hoeft deze helemaal niet duur te zijn. Je kunt zelfs gaan voor een tweedehands of gebruikte bureaustoel wanneer je zoekt naar de juiste. In deze tekst gaan we kijken bij de bureaustoel. Wat is belangrijk aan de stoel en aan welke eisen moet hij voldoen alvorens hij zichzelf een goede stoel mag noemen?

Een goede bureaustoel

Een bureaustoel is iets waar we vaak een langere tijd op plaatsnemen. We zijn aan het werk achter een bureau en helemaal wanneer iemand thuis werkt, kan dit voor langere tijden achtereen zijn. Het is dan belangrijk dat de stoel waarop we plaatsnemen wel voldoende ondersteuning geeft. Wanneer dat niet het geval is, kan het namelijk zo zijn dat er schade in de rug of op een andere plek in het lichaam optreed. Deze schade kan eerst minimaal lijken, maar kan ook steeds meer oplopen tot het bijna onmogelijk wordt om dagelijkse bezigheden uit te voeren. Dat een goede bureaustoel belangrijk is, mag dus wel duidelijk zijn, maar waar moet deze specifiek aan voldoen?

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

Een goede bureaustoel moet beschikken over verschillende eigenschappen. We gaan niet alle onderdelen doornemen omdat het er vrij veel zijn, maar een daarvan is bijvoorbeeld een goede recht rugleuning. De rug moet in zijn geheel tegen de leuning aan kunnen en de leuning moet ook naar boven en beneden verschoven kunnen worden. Wanneer de rug recht tegen de leuning aan zit, is het belangrijk dat de benen in een rechte hoek staan en de voeten plat op de grond kunnen. Ook het zitvlak van de stoel moet naar voor en naar achter verschoven kunnen worden om dit voor elkaar te krijgen. Daar komen ook nog de armleuningen bij. De armen moeten kunnen leunen op de leuningen en de handen moeten, terwijl iemand goed zit, op het bureau kunnen komen zonder te strekken. Daarnaast zijn er dus nog een hoop andere vereisten aan een goede bureaustoel.

Gebruikte bureaustoel kopen voor thuis

Een goede stoel hoeft dus niet nieuw te zijn. Het kan ook best een gebruikte versie zijn. Het is belangrijk om de stoel van te voren te testen zodat je zeker weet of je hier goed op kunt zitten of niet. Wel kan het zijn dat een gebruikte stoel wat minder goed werkt, maar daar kun je snel achter komen door hem te testen. Een goede stoel heeft dus een hoop eisen waar hij aan moet voldoen. Wanneer je geen lichamelijke klachten wil, is het belangrijk hier naar te kijken.

Bron: Vrijesectorwonen