Een energielabel is een certificaat die laat zien hoeveel energie uw bedrijfspand gebruikt. Bij de verhuur, verkoop of oplevering van een pand is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit energielabel kan variëren van G, wat het laagste is, tot A welke het hoogste is. Een energielabel geeft daarnaast ook inzicht hoe energiezuinig uw gebouw is en waar veel energie verloren gaat. In 2023 is het verplicht gesteld vanuit de overheid om in het bezit te zijn van minimaal energielabel C. In 2030 is dit zelfs energielabel A! Wij geven u graag de voordelen van het verhogen van het energielabel.

Energiebesparende maatregelen

Tijdens het opstellen van een energielabel wordt er gekeken waar energie verloren gaat. Dit kan gaan om verschillende factoren zoals de isolatie van de vloeren en wanden, maar ook factoren zoals verwarmingsinstallaties zijn van invloed op de energielabelwaardering. Het beste kunt u samen met een expert kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw pand om energie te besparen, terwijl u tegelijkertijd voldoet aan de wettelijke eisen.

Een investering die u geld laat besparen

Het verhogen van een energielabel kan een behoorlijke investering zijn. Om de investering hierop behapbaar te maken, kunt u een subsidie aanvragen bij de overheid. De overheid heeft verschillende subsidies zoals de Energie Investerings Aftrek (EIA) of Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+), waardoor er een kortere terugverdientijd is voor uw investering. Daarnaast bespaart u jaarlijks extra op energiekosten, waardoor u nog sneller uw investering heeft terugverdiend.

Meten is weten

U kunt ook gebruik maken van de energie monitor. Hierin kunt u zien of er sprake is van onnodig energieverbruik of dat u gebruik maakt van verkeerde energieaansluitingen. Door een goede energiemonitoring uit te voeren kunt u in sommige gevallen tot wel 40 procent besparen op energie!