Het is van groot belang dat keukens en sanitaire ruimtes erg schoon zijn. Bij het dagelijkse onderhoud zijn er echter steeds moeilijk bereikbare plekken die niet volledig gereinigd worden. In de hoekjes en de randjes blijven er heel wat afvalstoffen achter. Deze vuile plekjes zijn vaak een broeihaard van bacteriën en verspreiden een onaangename geur. Om dit soort problemen te vermijden en de hygiëne te waarborgen, is het aangeraden tijdig een dieptereiniging uit te voeren.

Dieptereiniging keukens

Periodieke dieptereinigingen zijn vooral aangeraden in sanitaire voorzieningen en keukens. In een keuken ben je constant met voedsel bezig. Een schone werkomgeving is dan ook onmisbaar. De etenswaren mogen namelijk niet in contact komen met vuil of schimmels. Ook al worden professionele keukens dagelijks grondig schoongemaakt, in en achter de keukenapparatuur blijft er steeds heel wat vuil en vet achter. Tijdens een dieptereiniging wordt de hele keuken dan ook volledig in geschuimd met een reinigingsproduct, waardoor al het opgehoopte vet verwijderd wordt. Zo zorg je niet alleen voor een uitstekende hygiëne in je keuken, de kostbare apparatuur gaat ook heel wat langer mee!

Dieptereiniging sanitaire ruimtes

Toiletten en doucheruimtes zijn vochtige ruimtes die erg vatbaar voor schimmelvorming zijn. Zeker in de hoekjes en de randjes waar je niet goed bij kan, blijft er heel wat vuil liggen. Tijdens een dieptereiniging van sanitaire ruimtes worden alle onderdelen dan ook gedemonteerd. Vervolgens wordt elk onderdeel apart schoongemaakt en gedesinfecteerd. Bovendien wordt de afvoer ook schoongespoten. Zelfs het hardnekkigste vuil verdwijnt zo na een paar seconden. Bacteriën krijgen zo geen kans meer en je sanitaire voorzieningen blijven in optimale conditie.

Voordelen dieptereiniging

Een dieptereiniging brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo waarborgt een grondige reiniging van je keuken de voedselveiligheid en leef je de HACCP regelgeving perfect na. Verder vermijd je defecten aan je dure keukenapparaten. Mooie en frisse sanitaire ruimtes zijn dan weer goed voor je gezondheid en zorgen voor een uitstekende kwaliteit van je sanitaire installaties.

Hoe vaak moet je een dieptereiniging uitvoeren?

Een grondige dieptereiniging is een aanvulling op de gebruikelijke onderhoudsbeurten en hoef je dan ook niet te vaak in te plannen. Ruimtes die intensief gebruikt worden kan je best ongeveer vier keer per jaar grondig laten reinigingen. Een dieptereiniging vindt best vlak na een feestdag of een groot evenement plaats. Zo is het een goed idee de grondige onderhoudsbeurt juist na de feestdagen in te plannen. Voor ruimtes die niet zo vaak gebruikt worden, is het dan weer voldoende één keer per jaar een dieptereiniging te voorzien!

Bron: Actief Cleaning Services