keuken

Lichte keukens zijn echt een trend aan het worden. Het zijn warme, stijlvolle ruimtes met vaak een minimalistische uitstraling. Dit maakt lichte keukens dan ook zo populair. Ben jij ook op zoek naar een warme en stijlvolle keuken? Lees dan snel verder. Zou je graag meer informatie op willen doen? Neem dan een kijkje op www.kitchen4all.nl.

Kenmerken lichte keukens

Een lichte keuken heeft dus vaak een warme en stijlvolle sfeer. Ook benoemde we net al even dat deze keukens vaak ook minimalistisch zijn. Dit heeft onder andere te maken met het kleurgebruik. De kleuren waar vaak voor gekozen wordt hebben geen uitgesproken uitstraling, waardoor de ruimte dus vaak ook niet heel uitgesproken oogt. Ook zien we dat bij deze kleur vaak gekozen wordt voor een greeploze keuken, wat ook voor een minimalistische uitstraling zorgt.

Kleuren en materialen

Zoals je misschien al verwacht, zal je kleuren als donkergrijs en zwart niet terugzien komen bij deze keukens. Kleuren die wel goed passen, zijn wit, beige en lichtgrijs. Deze kleuren hebben allemaal een warme en zachte uitstraling, wat perfect past bij deze keukenstijl. We zien soms wel dat er gekozen wordt voor materialen met een wat donkerdere kleur, zoals houtlook of een licht marmerlook werkblad met een wat donkerdere ader. De kleur van de kraan en spoelbak hebben soms ook een zwarte kleur, ondanks de donkere kleur past het wel goed bij de minimalistische uitstraling van de keuken.

Lichte keuken samenstellen

Het samenstellen van een lichte keuken kun je op vele manieren doen. Vaak begin je met het uitzoeken van de fronten en het werkblad. Je kunt dan gaan voor een keuken met dezelfde kleur werkblad en fronten of juist voor een andere kleur werkblad kiezen. Vervolgens kun je de spoelbak en de kraan uitkiezen, waarmee je de keuken helemaal afmaakt. Ga bijvoorbeeld voor zandkleurige keuken en een zandkleurig werkblad en combineer dit met zwarte accenten. Of kies voor een volledig witte keuken. Er zijn vele mogelijkheden!

Complete ontzorging

Of je nu houdt van een lichte beige keuken of toch liever gaat voor een donkere keuken. Bij Kitchen4All staan we voor je klaar om je te ontzorgen. In onze winkels staan onze keukenadviseurs voor je klaar. Zij ontvangen je met een kopje koffie of thee en beginnen met een korte kennismaking. Ze brengen je wensen en behoeften in kaart en maken vervolgens een 3D-ontwerp voor je. Deze passen we net zolang aan totdat jij tevreden bent. Heb je de keuken gekocht? Dan wordt deze gratis bij je thuisbezorgt. Ook de montage kunnen we volledig voor je verzorgen. Zo hoef jij je nergens druk om te maken.