steenwol

Steenwol is isolatiemateriaal dat bekend staat om zijn uitstekende thermische eigenschappen. Met steenwol ben je verzekerd van een hoog wooncomfort. Steenwol wordt geproduceerd uit vulkanische gesteenten zoals basalt. Deze gesteentes worden vervolgens gesmolten waarna ze gespind worden tot vezels. Als allerlaatste wordt een bindmiddel gebruikt om de vezels bij elkaar te houden. Zo ontstaan steenwolplaten en steenwolrollen. Wil je alle voordelen van steenwol weten? Lees dan onderstaand artikel goed door.

Hoge isolatiewaarde

Steenwol heeft een hoge isolatiewaarde. Steenwol kan enorm veel warmte binnenshuis houden en kan koude goed weren. Met steenwol is het niet meer nodig om de thermostaat te hoog te zetten. Dit zul je wel vernemen bij je energierekening. Steenwol zal de energie-efficiëntie in je woning laten toenemen.

Goede geluidsabsorptie

Steenwol heeft ook uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Steenwol kan geluid laten verminderen dat van buitenaf komt of tussen ruimtes in een woning wordt overgedragen. Steenwol is hierdoor in het bijzonder geschikt voor gebruik in appartementencomplexen, kantoren en andere gebouwen waar het belangrijk is om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Steenwol zal de akoestiek in je woning enorm verbeteren.

Uitstekende brandwerendheid

Steenwol heeft ook brandwerende eigenschappen. Dit isolatiemateriaal is bestand tegen vuur en zal bijdrage aan de verspreiding van het vuur voorkomen. Dit heeft alles te maken met het feit dat steenwol uit steenachtig materiaal bestaat. Hierdoor wordt steenwol veelal gekozen in de bouw, vanwege zijn brandwerendheid.

Duurzaam materiaal

Steenwol is een duurzaam isolatiemateriaal. Steenwol is 100% recyclebaar en kan perfect gebruikt worden als grondstof voor de productie van nieuwe steenwol. Steenwol is absoluut niet schadelijk voor je gezondheid en het milieu. Steenwol bestaat niet uit schadelijke stoffen.

De juiste keuze steenwol maken

Kortom, steenwol is een uitstekend isolatiemateriaal dat tal van voordelen biedt voor de bouwsector. Natuurlijk kun je uit verschillende soorten steenwol kiezen. Neem eens een kijkje in het assortiment steenwol van Sleiderink Bouwmaterialen. Heb je vragen of twijfel je over de juiste keuze? Zoek dan contact met één van de productspecialisten.