We hadden al flink geïnvesteerd in het verbouwen van onze woning, maar vonden het ook logisch dat we de beste deuren kozen om het geheel een gewenste afwerking te geven. En tja, wat kies je dan?

Een deur zegt namelijk veel over de huiseigenaar en zet, naast afscherming tussen verschillende ruimtes, ook een stempel op de schoonheid en het design van een huis. Daar komt bij dat deuren belangrijke functionele doelen dienen voor een gebouw, waardoor het selecteren van de juiste deur van vitaal belang wordt.

Een massief houten binnendeur is een deur die enkel uit hout wordt geconstrueerd. De mogelijkheden zijn haast oneindig. En nee, ze zijn niet zo oud bollig als je zou denken! Doe flink wat inspiratie op online, bezoek showrooms waar je het hout kan voelen en ruiken!

De pluspunten van massief hout

Massief hout heeft meerdere voordelen, maar dit zijn voor ons de belangrijkste:

*Vol massief hout is geweldig veelzijdig. Het materiaal laat zich makkelijk bewerken: buigen en draaien. Massief hout is dan ook perfect voor binnendeuren op maat gemaakt.

*Daarnaast komt de authenticiteit van het hout naar voor: De houten planken hebben allen verschillende nerven, noesten of tekeningen. Dit zorgt een unieke structuur en uitstraling van de binnendeuren. Het ziet er goed uit, is een natuurproduct en ziet er sterk en uniek uit!

*Een andere beduidende factor bij het plaatsen van massief houten binnendeuren is de duurzaamheid. Deuren zijn belangrijke investeringen, dus je hebt recht op kwaliteit!De schoonheid van de deur kan door veelvuldig gebruik na jaren verslijten, maar met een fris laagje vernis krijgt je deur een glanzend nieuw leven.

Massieve deuren zijn meesterwerken

We hebben hoge deurstijlen, dus kwam er een timmerman langs om te kijken of die de massieve binnendeuren op maat kon maken. Hout is ecologisch verantwoord en werkt bovendien isolerend. Eigenlijk zijn massief houten deuren gedegen genoeg om een ​​leven lang mee te gaan, ook al lopen er kleine ukjes of viervoeters rond! Bij een valpartij of ander ongelukje ontstaat er eigenlijk geen schade. De deuren slijten helemaal niet zo snel als wanneer ze van een doorsnee houtsoort zouden zijn.

PRIJZEN

Uiteraard hangt aan kwaliteit een prijskaartje, hoewel ook deuren uit panelen gemaakt van halfvast hout of zacht hout ook vlotjes worden verkocht, en ook glas en staal goed in de markt ligt. Maar één ding staat vast: massieve binnendeuren halen de eerste prijs voor hun esthetische ontwerp. Zo komen meerder uiteindelijk toch terug op deze beslissing.

SCHARNIEREN & SLOTEN

Niet enkel het hout en de samenstelling van de deur, maar ook de scharnieren bepalen de kwaliteit van een deur. Voor massief houten binnendeuren worden dikkere scharnieren gebruikt want deze zijn veel zwaarder. Ook wie zijn deuren ook wil sluiten, heeft een kwaliteitsslot nodig om dit te evenaren.

 

Bron: Renovatienieuws.nl