Om meerdere redenen is het slim om na te denken over het laten aanleggen van je tuin door een tuinman. Vaak hangt er veel mee samen, bijvoorbeeld de tuinman heeft connecties met stratenmakers en kwekers die goede kwaliteit leveren. Tevens valt het niet mee om een tuinplan te maken. Een tuinman maakt een ontwerp zodat de tuin voldoet aan de eisen van de moderne tijd. Lees hieronder verder over tuinaanleg Aalsmeer door een tuinman.

Water is het probleem voor nu en de toekomst

Door de klimaatverandering is regenwater een probleem geworden met de oude tuinontwerpen. Vroeger waren er droge en natte zomers, en hitte wat kon eindigen in een onweersbui met in korte tijd veel regen, maar het was minder heftig dan nu. Flink wat jaren leek het erop dat we andere seizoenen zouden krijgen. Een zomers voorjaar, een natte periode, en een zeer zomers najaar. Maar in het jaar 2018 kregen we ineens een extreem droge en hete zomer. In een tuinontwerp kun je veel voor zijn. Minder bestrating en meer gazon in de tuin maakt dat de bodem een plensbui kan absorberen, een boom laat de tuin afkoelen wat vooral ’s nachts prettig is. Ook is een afdak of anders een veranda in de tuin hebben handig evenals een regenton. Als er toch een veranda in de tuin komt, dan maar gelijk het regenwater wat op dat dak valt opvangen zodat je water hebt voor de borderplanten tijdens een droge periode. Dus, zo’n moderne tuin laten aanleggen door tuinman, is een slim idee.

Iedereen heeft zijn of haar specialisme

Het is in elk geval slim om tuin aanleggen door tuinman te laten coördineren door een vakbekwame hovenier. Soms kan de tuinman zelf bestraten, soms is hij of zij ook kweker van bomen, struiken, en planten. Zo’n veranda plaatsen zal de tuinman waarschijnlijk aan een ander overlaten. Soms zijn er mogelijkheden om de tuin te laten ontwerpen door een bureau, maar om de uitvoering te laten doen door de sociale werkvoorziening. In ieder geval moet je streven naar een moderne tuin. Vroeger was het de grond egaliseren, nu juist niet meer. Eerder een greppel in je gazon realiseren waar het water naartoe kan stromen als er een enorme regenbui valt. Zulk grondwerk kun je goed overlaten aan de mensen van de sociale werkvoorziening. Dit geldt ook voor graszoden uit laten rollen en de beplanting laten regelen. Bedenk dat een tuin een duurzaam iets is, tuin laten aanleggen door tuinman is voor tientallen jaren.