tuinset
We hebben weer lang genoeg gewacht om weer heerlijk buiten te kunnen zitten op ons heerlijke Van der Garde tuinset. De eerste zonnestralen hebben zich alweer laten zien en we hebben langzaam de lentekriebels allemaal alweer aanwezig. Want zeg nou zelf, zodra we de eerste zonnestralen hebben gezien zijn we toch allemaal een leuker mens!? Je hoeft dus ook zeker niet op vakantie gaan om te genieten van het heerlijke buitenleven. In je eigen tuin kun je net zo goed urenlang een boekje lezen, in de zon liggen en genieten van een heerlijk drankje en hapje. Het is dan ook de hoogste tijd om je tuin zomerklaar te maken. Lees dan snel verder en check in deze blog de nieuwste tuintrends voor deze zomer!

Urban jungle tuin

In deze tuintrend zie je voornamelijk ruwe materialen, strakke lijnen, moderne items terugkomen. Vooral ook heel veel groen! Het is eigenlijk een combinatie van Botanisch met een Touch of industrieel. Zo kun je kiezen voor een rotan Van der Garde tuinset, maar ook een houten is ontzettend mooi. Heb je nu echt groene vingers en ben je er gek op om in de tuin te werken, en ben je gek op prints! Dan is deze stijl helemaal jouw ding, want hier kan jij je helemaal in uitleven! De kleur groen past natuurlijk perfect bij de Urban jungle. Ga helemaal los met planten en schaf planten aan die het goed doen in de tuin. Houdt er rekening mee dat niet alle tropische planten geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Kies daarom voor een Bananenplant, Varen, Olijfboom of een Palmboom soort. Je maakt de Urban jungle tuin helemaal af met te gekke Jungle accessoires. Kies voor leuke sierkussens met een vrolijke print, Jungle dieren accessoires of een gave poster of muurcirkel. Om het echt helemaal af te maken kun je er nog voor kiezen om vrolijke lichtslingers op te hangen of een stoer buiten vloerkleed neer te leggen.

Duurzaam trendy

Duurzaam is de trend van 2022, zo behoort duurzaam ook tot de tuintrends van deze zomer. Natuurlijk willen we allemaal bijdragen om de wereld een stukje beter te maken. Als je ervoor kiest om je tuin een make over te geven, kan je dit met duurzaamheid ook zeker toepassen. Kies voor tuinmeubels of accessoires die gemaakt worden van hout met een FSC-keurmerk of herbruikbaar hout. Nu zijn er ook veel materialen met een lange levensduur, denk hierbij aan aluminium, verlichting op zonne-energie of tuinhaarden die volledig milieuvriendelijk zijn. Dit is tegenwoordig ook erg hot en zo heb je twee vliegen in één klap! Kortom, voldoende inspiratie om jouw tuin er iedere zomer weer stralend uit te laten zien, vind je niet? Dus ga er snel mee aan de slag, zodat je voordat je het weet kunt genieten van de zon.