makelaar

Het is ondertussen 2021 en de huizenmarkt is nog steeds op zijn top. Het verkopen van huis is voor veel mensen dan ook iets om over na te denken. Bij de verkoop komen er altijd een aantal zaken die van belang zijn aanbod. Moet ik bijvoorbeeld mijn woning verkopen zonder makelaar? Of besteed ik dit geld toch liever uit met als doel om het huis sneller te verkopen. Makelaars zijn namelijk een flinke kostenpost om in overweging te nemen. Niet alleen ben je kosten kwijt aan een makelaar maar ook alle bijkomende kosten. Zo moeten er foto’s gemaakt worden en moeten er advertenties geplaatst worden. Dit zijn een paar voorbeelden die als voordeel gezien kunnen worden van het verkopen zonder makelaar. 

Welke voordelen zijn er nog meer?

Als verkoper is er de mogelijkheid om direct contact te hebben met de huis opkoper. Als verkoper brengt dit de mogelijkheid om een rondleiding te geven waarbij jij je prettig bij voelt. De makelaar kent natuurlijk het niet zo als jijzelf. Het geeft een gevoel van warmte af wanneer een eigenaar vol passie over zijn/haar huis vertelt. Je bepaald zelf wanneer de bezichtigingen plaatsvinden en bent niet gebonden aan een makelaar die de afspraken inplant. 

Nadelen verkopen zonder makelaar

We hebben het eerder al gehad over de voordelen maar er zijn natuurlijk andere dingen die in overweging genomen moeten worden. Makelaars worden jarenlang getraind om een huis te verkopen en kunt u zelf dan ook afvragen, ben ik wel geschikt? Niet elk persoon is even goed in het onderhandelen over prijzen. Ook moet u wel in staat zijn om tijd vrij te maken hiervoor. Het zijn allemaal taken die allemaal in u eigen tijd verricht moeten worden. Bedenk dus bij jezelf of het wel haalbaar is.

Kortom is het belangrijk om een goede afweging te maken van de voor- en nadelen voordat je een beslissing maakt. Het kan als niet makelaar nog een aardige klus zijn om zelf een huis te verkopen. Het kan in ieder geval nooit kwaad om u te laten informeren.