Binnenkort is het moment eindelijk daar. Je krijgt de sleutel van een nieuwe woning. Iets waar je wellicht al weken of misschien zelfs wel al maanden naar aan het uitkijken was. Gelukkig geeft die extra tijd van tevoren je ook de mogelijkheid om alvast wat praktische zaken te regelen. En hierbij moet je zeker niet alleen denken aan het regelen van bouwlieden en bestellen van meubels, maar ook aan hetgeen wat je tijdens de verhuizing eet. Iets wat heel praktisch is, maar toch vaak wordt vergeten. Hou er tevens rekening mee dat je wellicht niet al de volgende dag kunt koken, dus dat er ook een oplossing voor de eerste weken moet zijn. Maar hoe pak je dit nu precies aan? Wij geven graag enkele praktische tips.

Laat boodschappen bezorgen

Die eerste weken ben je waarschijnlijk al druk genoeg met verbouwen en verhuizen. Daarom is het raadzaam om die eerste weken zo gemakkelijk mogelijk te doen. Probeer te voorkomen dat je het huis enorm vaak moet verlaten. Zelfs voor het doen van boodschappen. Gelukkig is boodschappen bestellen doen bij Butlon.com makkelijker dan ooit. Kijk simpelweg wat er in jouw omgeving mogelijk is en laat de boodschappen snel en contactloos bezorgen. Zo heb je altijd eten en drinken in huis. Ook handig als je mensen die helpen af en toe iets fris of koffie aan kunt bieden.

Gemakkelijk online eten bestellen is natuurlijk alleen mogelijk als je ook weet wat je op je boodschappenlijstje moet zetten. Denk daarom voornamelijk aan makkelijke maaltijd die je snel kunt opwarmen of bereiden. Online vind je enorm veel recepten die binnen 15 minuten op tafel staan. Heb je tijdelijk geen fornuis tot je beschikking? Regel dan een goedkope magnetron, zodat je in elk geval magnetronmaaltijden kunt opwarmen. Zo heb je in elk geval de mogelijkheid om een aantal voedzame maaltijden te bereiden.

De eerste avond lekker snel eten

De eerste avond wil je natuurlijk zo min mogelijk moeite doen om lekker te kunnen eten. Maar trek zal je zeker wel hebben na een lange dag werken. En misschien zijn er zelfs ook wel een aantal vrienden en familieleden die enorme trek hebben gekregen nadat ze jou hebben geholpen. Dan zou het natuurlijk niet netjes zijn als je ze met een lege maag naar huis stuurt. Maak het jezelf daarom die eerste avond zo gemakkelijk mogelijk en bestel eens pizza near me of een andere afhaalmaaltijd. Zo kan je direct iedereen voeden en het geeft – zolang je alle bijgeleverde dozen gebruikt – weinig rommel of afwas.

Wat gaan we eten vanavond snel? Laat ook de mensen die hebben meegeholpen meebeslissen, zodat je zeker weet dat iedereen van de maaltijd geniet. Gezellig met elkaar in een kringetje op opklapstoelen en de eerste dag verhuizen en verbouwen was een succes.

Familie inschakelen

Schroom je ook vooral niet in om familie of vrienden die dichtbij wonen in te schakelen. Vraag bijvoorbeeld of ze misschien nog een portie willen bewaren voor je als ze teveel hebben gekookt of nodig jezelf subtiel uit om een keer te blijven eten. Vaak vinden ze dit alleen maar gezellig of scheelt het ze weer weggooien en jij kunt even genieten van een heerlijke maaltijd. Later bedank je ze gewoon weer eens met een etentje in jouw nieuwe woning!