Een tafel met een boomstam tafelblad? Wat is het precies? En pas het bij mijn interieur? Een boomstam als tafelblad is een echte eyecatcher en het is een van de laatste trends die we de afgelopen periode veel in woningen terugzien. Zoals de naam al verklapt, is je tafelblad gemaakt van een boomstam.  In deze blog kan je alles terugvinden wat je wil weten over een boomstam tafelblad!

Diverse lengtes en breedtes

Een boomstam tafelblad is er in alle lengtes en breedtes, en op maat te maken. Voor het onderstel kan je kiezen voor een metalen onderstel of een houten onderstel. Daarnaast zijn de tafelbladen in erg veel soorten hout beschikbaar: Mango hout, Teak, of Suwar hout zijn slechts een greep uit het groot aantal soorten hout waar jij een prachtig tafelblad in zou kunnen krijgen.

Gaat een boomstam tafelblad samen met een stoel met armleuningen?

Het antwoord is simpelweg ja! Het tafelblad is hier perfect voor, aangezien er geen extra regel onder de tafel zit die de armleuningen in de weg gaan zitten. Hierom kunnen jouw eetkamerstoelen met armleuning er makkelijk worden ondergeschoven. Een boomstam tafelblad heeft alleen een groot nadeel: het is erg zwaar. De houtsoorten die worden gebruikt bij het tafelblad zijn meestal gemaakt van hardhout, waardoor de tafel erg zwaar kan worden!

Hoe onderhoud ik een boomstam tafelblad?

Om te beginnen is het belangrijk om de luchtvochtigheid in huis in de gaten te houden. Dit doe je om te voorkomen dat het tafelblad gaat scheuren en breken. Het is belangrijk om er voor te zorgen dat de luchtvochtigheid niet te laag is, en dat de temperatuur binnen huis niet te snel wisselt. De tafel kan gereinigd worden door gebruik te maken van water en groene zeep. Tot slot is het handig om kringen op de tafel te voorkomen. Dit doe je door de tafel te bewerken met een onderhoudsmiddel waardoor het tafelblad vocht en vetafstotend wordt. Maar het is natuurlijk ook altijd handig om onderzetters te gebruiken!

Bron: https://www.hardhoutdiscount.nl/boomstamtafel