De kans is groot dat jou is aangeraden om een 3D printer van Ultimaker te kiezen. De vraag de je dan hebt is natuurlijk: welke kies je dan? Gelukkig is het in de basis heel gemakkelijk om deze vraag te beantwoorden. Van Ultimaker zijn alleen een eerste en een tweede model op de markt gekomen. Daarna is dit niet meer het geval geweest. Dit doet je misschien denken dat je met een verouderde printer te maken hebt. Dit is echter niet het geval. Het is goed om te bekijken waar dit dan door komt.

Snel innovaties toevoegen
Vooral met het tweede model heeft Ultimaker ervoor gekozen om het de gebruiker gemakkelijk te maken. De 3D printer is namelijk volgens zelfbouw in elkaar te zetten. Daardoor is deze ook gemakkelijk aan te passen. Dat doet de fabrikant onder andere door het mogelijk te maken om innovaties ter beschikking te stellen. Je kan die dan gewoon toevoegen aan de printer zoals je die al hebt. Daardoor heb je dus eigenlijk altijd de beschikking over het nieuwste model. Dit maakt het juist ook zo aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan. Voor veel gebruikers werkt dit mee.

Vergelijkbare ideeën over software
Soms wordt onderschat wat de rol van de software is bij een 3D printer. Bij Ultimaker wordt er op een zelfde manier met de software omgegaan als met de printer zelf. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je altijd gemakkelijk toegang krijgt tot veel vernieuwingen. Denk bijvoorbeeld aan de gemakkelijke opties om de software te updaten. Zo kan je altijd aan de slag volgens de laatste richtlijnen en eisen die in de maatschappij gelden. Dit levert je dan ook bijna vanzelf de best mogelijke resultaten op. Vooral zakelijk gezien is het een belangrijke reden om voor deze modellen te kiezen.

Het ontwerp staat centraal
Ultimaker zet vooral het ontwerp centraal. Daarom is de 3D printer ook zo ingericht dat je er gemakkelijk zelf aan kan bouwen. Het geeft je de mogelijkheden om op een flexibele manier te werken. Het is ook precies datgene wat je wenst. Het geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheden om nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Dit is de reden waarom designers en kunstenaars vaak ervoor kiezen. De voordelen die je krijgt door op deze manier aan de slag te gaan, werken ook veel mee. Kijk daarom altijd naar alle punten die hierin een rol spelen. Zo profiteer je optimaal.
Lees meer over carbon filter op onze website!