houten vloer

Stapje voor stapje knap je je huis op. Nu is de vloer aan de beurt. Maar, er zijn allerlei verschillende vloeren en je weet eigenlijk niet wat de voor- en nadelen van al die type vloeren zijn. Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel lees je welk type vloeren er zijn en wat de eigenschappen van deze vloeren zijn. Lees snel verder en ontdek welke vloer geschikt is voor jouw situatie!

Massief houten vloer

Een massief houten vloer bestaat uit gezaagde planken uit één stuk (hard)hout. De karakteristieke vloeren zijn tevens het oudste vloertype die we kennen. Een massief houten vloer is erg duurzaam, dit wil zeggen dat deze een enorm lange levensduur heeft. De keerzijde van deze prachtige vloeren is dat ze niet erg watervast zijn. Daarnaast gaat een massief houten vloer niet samen met vloerverwarming.

Parketvloer

Een parketvloer is ook een houten vloer, maar is vaak uit ander hout opgebouwd, zoals lamelparket. Bovendien heeft een parketvloer hele andere eigenschappen dan een houten vloer. Zo kunnen de meeste parketvloeren prima samen met vloerverwarming. Net als een houten vloer is een parketvloer van zichzelf niet erg geluiddempend, het is dan ook aan te raden om bij zowel een houten als een parketvloer een dempende ondervloer te kiezen.

PVC-vloer

Een PVC-vloer is eigenlijk een kunststof parketvloer opgebouwd uit verschillende lagen PVC. Over het algemeen zijn dit kwalitatieve vloeren met veel voordelen. Een PVC-vloer is namelijk duurzaam en heeft dus een lange levensduur. Bovendien is een PVC-vloer vrijwel altijd vochtbestendig en eenvoudig schoon te maken. Ook kan een PVC-vloer, in de meeste gevallen, prima samen met vloerverwarming.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is opgebouwd uit verschillende lagen met in het midden een gelijmde HDF-plaat als kern. Laminaat heeft allerlei dessins en printen, dus de keuze is enorm. Dit kan vaak ook tegen een voordelige prijs, omdat laminaat relatief goedkoop is. Bovendien zijn laminaatvloeren zeer eenvoudig te leggen.

Bron: https://www.kwaliteitparket.nl/