Woningontruiming

Het komt regelmatig voor dat een woning ontruimt moet worden. Dit is een erg tijdrovende klus waar veel stress bij komt kijken. Vaak ben je ook emotioneel betrokken, doordat de reden waarom het huis moet worden leeggehaald vaak niet zo leuk is. Daarom schakelen veel mensen een ontruimingsbedrijf in om hun woning te laten ontruimen. Maar hoe gaan de ontruimers precies te werk? Het antwoord lees je in deze blog!

Werkwijze woningontruiming

Iedere woningontruiming is uniek. Hoe het ontruimen van de woning verloopt hangt af van verschillende factoren, zoals het type woning, de reden van ontruiming en de wensen van de eigenaar van het huis. Hoewel niet iedere ontruiming hetzelfde is, werkt het ontruimingsbedrijf vaak wel volgens een vaste planning.

Stap 1 – Kennismaking en inventarisatie

Zodra je een ontruimingsbedrijf hebt uitgezocht, komen de ontruimers bij je langs. Tijdens het eerste gesprek loop je samen met de ontruimers de gehele inboedel na. Dit geeft jou de mogelijkheid om te vertellen wat je met de spullen wilt: wil je het bewaren, tijdelijk opslaan of kan het weg? Je kunt de inboedel ook laten opkopen door het ontruimingsbedrijf.

Het ontruimingsbedrijf let op de omvang van de inboedel en de woning. Aan de hand hiervan wordt de planning opgesteld.

Stap 2 – De ontruiming

Wanneer de dag van de ontruiming is aangebroken, begint het ontruimingsbedrijf natuurlijk met het ontruimen van de woning. Dit gebeurd kamer voor kamer. De inboedel wordt naar wens gesorteerd: wat weg kan beland in de container, wat bewaard moet worden wordt naar de opslag gebracht.

Het ontruimen gebeurt systematisch en efficiënte en is daardoor vaak binnen 1 werkdag afgerond, tenzij het om een ernstig vervuilde woning gaat.

Stap 3 – Schoonmaak- en herstelwerkzaamheden

Afhankelijk van jouw afspraken met het ontruimingsbedrijf voeren de ontruimers schoonmaak- en herstelwerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het dichten van gaten in de muren of het verwijderen van de vloer.

Een ontruimingsbedrijf biedt vele extra diensten zodat de woning na de ontruiming direct klaar is voor oplevering.

Stap 4 – De oplevering

Aan het einde van de ontruiming wordt de woning opgeleverd. Je kunt ervoor kiezen om zelf de oplevering te doen of deze te laten uitbesteden aan de ontruimers. De laatste inspectie wordt dan door hun gedaan.

Zo wordt de ontruiming van A-Z door een ontruimingsbedrijf uitgevoerd. Je bepaalt zelf van welke diensten je gebruik maakt en wat er met de inboedel gebeurt. Je emotionele betrokkenheid blijft beperkt, je bespaart je zelf een hoop werk. De ontruimers werken snel, zorgvuldig en respectvol.