verhuizing

Het zit er weer aan te komen: die grote verhuizing. Je kan je alvast inbeelden hoeveel werk je dit gaat kosten: inpakken, plannen, regelen en verplaatsen. Gezien de hoeveelheid tijd en energie een verhuizing kan innemen wordt het steeds normaler om een verhuisbedrijf in te schakelen om dit voor je te doen. Maar wat kost een verhuizing precies?

De kosten van een verhuizing

Een verhuizing is gemiddeld €800,- tot €1.000,- volgens www.vsnm.nl/kosten-verhuizing/. Hierbij staat ook vermeld dat dit echt gaat om een gemiddelde en je het zelf zo goedkoop of duur kan maken als je wilt. Het gemiddelde is gebaseerd op een verhuizing, inclusief verhuiswagen van 50 kubieke meter en hulp van twee verhuizers.

Een verhuiswagen van twintig kubieke meter, inclusief één verhuizer, kost bijvoorbeeld gemiddeld €60,- per uur. Afhankelijk van de grote van je inboedel kan de prijs dus een stuk lager uitvallen.

Wat is het uurtarief van een verhuisbedrijf?

Deze kosten liggen tussen de €30,- tot €50,- per uur, afhankelijk van je locatie en de ervaring van de verhuizers. Een goedkopere verhuizers staat niet gelijk aan een minder professionele houding. Je kan er altijd van uitgaan dat de verhuizers zorgvuldig met je spullen en tijd omgaan.

De extra kosten bij een verhuizing

Soms komen er extra kosten bovenop de verhuizing. Hierbij gaat het om:

  • De voorrijkosten van het verhuisbedrijf
  • Een parkeervergunning voor de verhuiswagen
  • Weekendtoeslagen van de verhuizers
  • Een verhuizing moet spoed

Daarbij heb je ook extra opties. Zo kan je verhuizers inschakelen voor hun inpakservice en de montage van meubels voor €40,- per uur. Ga je op een hoge verdieping wonen? Dan is een verhuislift ook gewenst. Deze liftservice kost gemiddeld €65,- per uur, hierbij zitten de kosten voor een bediener inbegrepen.

De verhuiskostenvergoeding

Gaat u verhuizen door overmacht? Bijvoorbeeld omdat uw woning gesloopt of gerenoveerd wordt? Dan heb je misschien recht op een verhuiskostenvergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw woonruimte.

Op de website van de Rijksoverheid kan je meer lezen over deze vergoeding.