Eén van de belangrijkste keuzes die je moet maken, is hoeveel ruimte je douchecabine in beslag mag nemen. Het is heel fijn om lekker de ruimte te hebben terwijl je staat te douchen en wij raden dan ook vaak aan om de grootste douchecabine te kiezen die je fatsoenlijk kwijt kunt in je badkamer. Daarbij is het ook belangrijk om na te denken over het aantal personen dat in de douchecabine moet passen. Douche je altijd alleen? Vaak met een jong kind? Of graag gezellig samen met je lief?

Als de douchecabine bedoeld is voor één persoon, dan is 80x80cm echt het minimum. In de praktijk is 90x90cm de standaard afmeting waar de meeste mensen goed mee uit de voeten komen. Deze maat wordt dan ook het vaakst verkocht. Maar als je er de ruimte voor hebt, dan is 100x100cm eigenlijk mooier. Tijdens het douchen steek je vaak je ellebogen naar buiten, bijvoorbeeld als je je haar wast of je tanden poetst. Als je daarbij tegen de wand aan stoot, geeft dat een claustrofobisch gevoel.

Wil je met zijn tweeën kunnen douchen, dan hoef je niet per se voor een douchecabine te kiezen die twee keer zo groot is. Je gaat immers toch met zijn tweeën onder dezelfde waterstraal staan (tenzij je twee aparte hoofddouches neemt, maar dan hebben we het over een douche van een hele andere orde). Met zijn tweeën douchen is dus per definitie erg knus. Je hebt vooral in de breedte meer ruimte nodig, een diepte van 100cm blijft ook voor twee personen ruim voldoende. Dus: een cabine van 140 à 160cm breed bij 100cm diep is afdoende en 180 à 200cm bij 100cm is lekker ruim.

Hopelijk heb je zo voldoende informatie om de juiste maat douchecabine uit te kunnen zoeken en sta je binnenkort heerlijk te genieten van een welverdiende douche.