babykamer

Behang is het ideale materiaal om een babykamer snel een mooie nieuwe uitstraling te geven. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke behangsoorten waarmee je een kamertje snel een mooie uitstraling kunt geven. Niet voor niets kiezen steeds meer ouders ervoor om de babykamer op te fleuren met behang. Je kunt natuurlijk een behanger inhuren om de kamer te behangen, maar je kunt het ook heel goed zelf! Als je deze tips goed in gedachten houdt, kan er eigenlijk niets misgaan.

Tip 1: Koop voldoende behang

De eerste stap is natuurlijk om voldoende behang in te kopen. Niets is zo vervelend als halverwegen een klus beseffen dat je precies een rol tekort komt. Als je voor effen behang kiest kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel behang je nodig hebt. Meet de hoogte van de muur op en reken uit hoeveel banen er uit een rol gaan. Voor behang met een patroon heb je meer behang nodig om het patroon mooi door te laten lopen. Let er tenslotte op dat alle rollen behang die je koopt hetzelfde batchnummer hebben. Anders bestaat de kans dat er kleine kleurverschillen zijn tussen de verschillende batches.

Tip 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je alles goed hebt voorbereid voordat je begint met behangen. Begin met het repareren van eventuele beschadigingen in de muur en schuur deze muurvuller goed glad. Gebruik een voorstrijkmiddel om de muur voor te bereiden op het behang. Zitten er vlekken of kleurverschillen op de muur? Verf de muur dan eerst egaal wit, zodat deze vlekken later niet zichtbaar zijn door het behang.

Tip 3: Behang knippen

Het is handig om te beginnen met het knippen van de banen behang. Knip elke baan 10 centimeter langer dan de muur hoog is. Op deze manier houd je wat speling aan de bovenkant en de onderkant van de muur. Heb je behang met een patroon? Zorg er dan voor dat het patroon aansluit op de muur. Meestal staat er een verspringingsmaat van het patroon op de rol behang, zodat je het behang netjes kunt aanbrengen.

Als je alles goed hebt voorbereid is het behangen van de kinderkamer een fluitje van een cent. Heel veel plezier met deze klus!