Misschien heb je er weleens van gehoord, maar misschien ook niet. Poedercoating is iets wat de laatste jaren steeds bekender is geworden door de vele voordelen die het met zich meebrengt. Lees hier wat poedercoating nou is en wat je er mee zou kunnen. 

Wat is poedercoating? 

Poedercoaten is het aanbrengen van een coatingverf in poedervorm. Deze manier van coaten is duurzaam en kwalitatief erg goed. Poedercoating wordt met de licht gemengd en elektrostatisch aangebracht. Dit houdt in dat de poedercoating door een statische kracht aan het oppervlak blijft plakken. Net zoals een statische ballon waar je haar aan vast plakt, alleen dan net even wat krachtiger. Om er vervolgens voor te zorgen dat de coating blijft zitten en ook tegen een stootje kan gaat het object wat gecoat moet worden de oven in. Hier wordt het object met ongeveer 100 graden verwarmd en smelt de poedercoating vast aan het oppervlak en creëert het een gladde verflaag. Zo werkt poedercoating.  

Wat kun je poedercoaten en wat zijn de voordelen ervan 

Eigenlijk kun je alles poedercoaten, zolang het van metaal is en de oven van het poedercoat bedrijf groot genoeg is. Een paar voorbeelden van voorwerpen die vaak worden gepoedercoat zijn velgen, brommerframes en tuinhekwerken. Poedercoaten is een proces die kan worden gebruikt bij objecten met veel lastige hoeken en gaten zoals bijvoorbeeld velgen. Het is duurzaam en van hoge kwaliteit want het zal niet zomaar loslaten. Daarnaast heb je geen uitstoot van schadelijke stoffen en is er geen water en oplosmiddel nodig. De poedercoating is vuil afwerend en dat maakt het nog beter als coating voor velgen, brommerframes en tuinhekwerken. Zo kan het ook van praktische toepassing zijn bij machines en onderdelen van machines, door de poedercoating hoeven deze onderdelen minder vaak schoon gemaakt te worden. Dit is een voorbeeld van offshore coaten.