Verhuisbedrijf

Je gaat verhuizen, dat is een flinke klus. Je moet de huisraad inpakken, vervoeren naar de nieuwe locatie, en daar weer naar binnen zien te krijgen. Het maakt niet uit of het een grote villa betreft, of een studentenkamer; een verhuizing betekent goed opletten en slimme keuzes maken. Als je niet teveel wilt besteden, maar liever niet een glazen vitrinekast op het dak van een Suzuki Alto balanceert, dan is een goedkoop verhuisbedrijf zeker een optie. Je wilt uiteraard wel dat het karwei goed uitgevoerd wordt, je zult daarom niet alleen een goedkoop maar ook een goed verhuisbedrijf inhuren. Waar je op moet letten vertellen we op deze pagina.

Waarom zou je een verhuisbedrijf inhuren?

Best veel huishoudens kiezen ervoor om zelf de inboedel te verhuizen, bij bedrijfsverhuizing zullen ondernemers eerder een verhuisbedrijf inhuren. Met name voor de snelheid, het gemak, maar ook zeker de kennis van zaken. Grote, zware meubels of apparatuur pak je niet iedere dag op, een verhuizer wel. Moet je een bankstel door de deurstijl duwen, of kun je beter een raam openen? Hoe komt dat bed op vijf hoog in de binnenstad terecht? Verhuisbedrijven weten precies hoe ze deze klus moeten klaren, daarbij hebben ze ook alle materialen voorhanden die je zelf niet in huis hebt. Maar ja, dan hebben we natuurlijk nog het kostenplaatje…

Is goedkoop duurkoop?

Je kunt Googlen naar een goedkoop verhuisbedrijf bij jou in de buurt. Dat is heel slim, dit zouden we zelf ook doen. Maar dan doemt natuurlijk de vraag op; is goedkoop altijd duurkoop? Hoe kan een goedkope verhuizer voor minder geld werken? Waar wordt er op bespaard? Komt het door het materiaal, en werken ze bijvoorbeeld met een takel die half verroest is? Heeft een duur bedrijf juist een lift gemaakt van gepolijst goud? Er zijn enkele manieren om verantwoord en betaalbaar te werken, een GOED en goedkoop verhuisbedrijf kan bijvoorbeeld zo te werk gaan:

  1. Een slimme planning zodat er geen tijd of mankracht wordt verspild.
  2. Lokaal werken wat kilometers en uren bespaart.
  3. Personeel met flexibele werktijden, minder fulltime personeel dat wacht op een opdracht.
  4. Optionele extra’s die bij te boeken zijn, maar niet voor iedereen van toepassing zijn.
  5. Een aantal zaken overlaten aan de klant, zoals het inpakken van de goederen.

De beste manier om geld te besparen is communicatie. Wees duidelijk naar de verhuizer, kies een aannemer die ook duidelijk is naar jou toe als opdrachtgever. Zo betaal je niet meer dan strikt noodzakelijk is, en kun je toch vertrouwen op een kwalitatief hoogstaande service.

Bedrijfsverhuizing en particulier

Er zijn verschillen tussen een bedrijfsverhuizing en een particuliere verhuizing. Niet alle verhuizers zijn goed in beide diensten. Bij een bedrijfsverhuizing is er vaak meer behoefte aan specifieke diensten zoals inpakken, of bijzonder vervoer zoals bij computerapparatuur. Ook wil een bedrijf zo min mogelijk ‘downtime’ want tijd is geld. Een particuliere klant stelt doorgaans prijs op een meer persoonlijke aanpak, met verhuizers die ook een beetje sociaal overkomen. In beide gevallen moet je bij een verhuisbedrijf inhuren altijd navragen hoe de verhuizing verzekerd is. Erkende verhuizers zijn gebonden aan standaard regels, de persoonlijke inboedelverzekering dekt een verhuizing meestal niet. Het is mogelijk dat de verhuizer aanvullende ook verzekeringen biedt. Spreek vooraf duidelijk af hoe dit geregeld wordt.

Je kunt zeker een goedkoop verhuisbedrijf inhuren dat betrouwbaar is, let wel goed op de voorwaarden en zorg dat de communicatie wederzijds helder is.