De herfst komt eraan, maar dat hoeft niet te betekenen dat we de tuin links laten liggen en naar binnen vertrekken. We kunnen nog genieten van een heerlijk herfstzonnetje in de achtertuin, een beetje extra vitamine D meepakken en lekker in de tuin scharrelen. Het najaar is ook de tijd om eens goed naar je tuin te kijken. Wat heeft het nodig? Is het al winterklaar? Heb je deze zomer iets gemist en kun je een verandering aanbrengen zodat je tuin volgend jaar helemaal perfect is? In dit artikel geven we een aantal tips om je tuin compleet te maken met aluminium plantenbakken en een handige regenton.

Ga voor kwaliteit met aluminium plantenbakken

Zijn je plantenbakken aan vervanging toe of heb je zin in iets nieuws? Aluminium plantenbakken zijn altijd een goed idee. Plantenbakken van aluminium hebben namelijk meerdere fijne eigenschappen. Ten eerste: de kwaliteit. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om elk jaar opnieuw op zoek te gaan naar goedkope plantenbakken die je na de zomer weer weggooit, maar je kunt ook gaan voor een plantenbak van uitstekende kwaliteit die jarenlang mee gaat. Dat is duurzaam en prettig, want je hoeft niet langer elke lente tijd uit te trekken om de basis van je tuin voor elkaar te krijgen. Het is wellicht even een investering, maar dan heb je ook wat: een plantenbak die precies naar wens is en elk jaar weer voor je klaar staat zonder aan kwaliteit te verliezen. Eentje waar je echt blij mee bent.

Plantenbakken van dik aluminium zijn bij uitstek geschikt voor een lang leven in de tuin. Aluminium plantenbakken zijn prima bestand tegen de weersinvloeden en kunnen gedurende elk seizoen buiten staan. Ze zijn door en door gekleurd en zullen daarom lang hun kleur behouden. Een kleur die jij zelf kunt uitkiezen, want aluminium plantenbakken zijn in bijna alle RAL-kleuren te bestellen. Een kras of beschadiging valt niet op, want de binnenkant heeft dezelfde kleur als de buitenkant. Bovendien zijn onze plantenbakken voorzien van een krasvaste toplaag en zul je deze niet zo snel beschadigen.

Lekker creatief: een regenton bloembak

Een aluminium plantenbak is stijlvol en veelzijdig, maar het kan zijn dat je iets wilt wat echt opvalt. Wat dacht je van een regenton als plantenbak? Misschien denk je dat je een regenton alleen hebt om je tuin te beschermen tegen de elementen. Maar dat hoeft niet! Doe eens gek en gebruik je regenton als plantenbak. De deksel van de regenton kan dienst doen als plantenbak, terwijl de regenton zelf het regenwater opvangt. Dubbel winst.

Het leuke is dat een regenton tegenwoordig niet meer enkel functioneel hoeft te zijn. De tuin is een belangrijke plek en je wilt graag dat deze helemaal naar jouw wens wordt ingericht. Een lompe regenton past daar niet bij. Gelukkig wordt er tegenwoordig veel aandacht besteed aan de vormgeving en worden regentonnen steeds mooier om te zien. Regentonnen zijn inmiddels in verschillende stijlen, soorten en maten te verkrijgen. Een moderne regenton is een plaatje om te zien. Met de toevoeging van een mooie plant is je nieuwe regenton bloembak automatisch de blikvanger van je tuin.

Regentonnen: waterbesparing

Een regenton is niet alleen stijlvol, maar is ook heel handig. De ton vangt een deel van het regenwater op en slaat het op. Dit regenwater kun je later weer gebruiken om je planten te verzorgen. Bijvoorbeeld tijdens wat drogere periodes. Je kunt er je tuin mee besproeien of je kamerplanten mee water geven. Je kunt ook je auto of je ramen wassen met regenwater. Het is zelfs mogelijk om je toilet ermee door te spoelen.

Door regenwater te gebruiken, gebruik je minder drinkwater. Er hoeft dan ook minder grondwater gewonnen en gezuiverd worden. Dat is weer beter voor de bodem en de natuur. Door regenwater te gebruiken ben je duurzaam bezig en het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Daarnaast is regenwater veel beter voor je planten dan drinkwater. Dat komt omdat er geen kalk in regenwater zit en in drinkwater wel. En was jij je ramen of je auto met regenwater? Geen kalk, betekent minder strepen op je ruiten. Wel zo fijn!