Help, mijn man is een klusser is een televisieprogramma waar iedereen wel van gehoord heeft. In het televisieprogramma worden mannen gevolgd die hun hele woning aan het verbouwen zijn maar door de complexheid van de verbouwingen eigenlijk altijd in een bouwval leven. De situatie klinkt misschien wel herkenbaar voor je. Daarom proberen we je in deze blog enkele inzichten te geven in klussen die je prima zelf kunt doen, maar ook in klussen die je echt beter kunt laten uitvoeren door specialisten! Belangrijk is natuurlijk te onthouden dat iedere klusser op een bepaald niveau geschoold is en dat de ene klus voor de een een eitje is en voor de ander een hels karwei. Deze voorbeelden zijn dan ook voornamelijk gebaseerd op de hoeveelheid schade die kan worden aangericht bij het mislukken van de klus.

Klussen die u prima zelf kunt doen.

Er zijn natuurlijk tal van kleine klusjes die u altijd zelf kunt oppakken. Mocht er een keer iets fout gaan, dan is de schade ook nog te overzien. Denk aan het aanbrengen van een extra wandje in je woning of het vervangen van sanitair. Deze klussen zijn relatief gemakkelijk en hebben ook niet per se verdere impact als ze (een klein beetje) mislukken. Daarnaast kunt u zonder zich al te veel zorgen te maken de meeste klusjes in je tuin wel uitvoeren. 

Klussen die u beter kunt uitbesteden.

De lijst met klussen die u beter kunt uitbesteden is een stuk langer dan klussen die u zonder risico zelf kunt uitvoeren. Denk hierbij aan klussen die betrekking hebben op dakbedekking, het aanleggen van waterleidingen en stroomkabels en bijvoorbeeld het bouwen van een uitbouw. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en maatwerk voor een redelijke prijs kunnen leveren. Deze zitten door het hele land gevestigd en kunnen u vaak snel helpen, u kunt ze vinden via enkele zoekopdrachten in Google! Woont u bijvoorbeeld in Assen dan zoekt u “Dakdekker Assen” voor een dakdekker, “Loodgieter Assen” voor het aanleggen van waterleidingen, “Elektricien Assen” voor het aanleggen van elektriciteit en “Aannemer Assen” voor een uitbouw.