Als je net verhuisd hebt, staat er je een leuke taak te wachten. Namelijk het indelen van de woning. Maar het kan in het begin voorkomen dat de woning wat kaal en leeg lijkt. Daarbij zijn grote schilderijen ideaal. Ze zorgen voor een leuke en gezellige sfeer, ook heb je dan leuke wanddecoratie waardoor de woning minder kaal lijkt of aanvoelt.

Mooie indeling

Bij het intrekken van je nieuwe woning wil je alles natuurlijk in je eigen stijl inrichten en dat wil je allemaal zo snel mogelijk afhebben. Maar het komt vaak voor dat de woning wat kaal lijkt en die wil je heel graag aankleden met leuke interieur. Hoe doe je dat dan en hoe weet je wat bij elkaar staat? Nou je kunt elementen die jij mooi vindt heel leuk bij elkaar combineren. Ook kun je inspiratie opdoen op internet, doormiddel van het maken van een moodboard. Daaruit komt een bepaalde stijl en zie je het soort interieur die je mooi vindt. Ook zie je hoe je dat met elkaar kunt combineren.

Kunstwerken

Als je woning nog steeds leeg aanvoelt, kun je gebruik maken van kleine accessoires. Die zorgen vaak voor kleine details die de kamer compleet maken. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar iets groter. Dan zijn kunstwerken heel vaak de beste optie. Een groot schilderij kan hierbij perfect dienen als wanddecoratie. Ze zijn heel elegant en kunnen de kamer een bepaalde stijl geven of juist opfleuren.

Het is juist zo leuk, want je kiest zelf uit wat er op dat doek staat. En ze zijn beschikbaar in allerlei verschillende formaten. Ook zijn ze bij veel plekken verkrijgbaar tegen een lage prijs. Bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel hebben ze vaak vintage oude schilderijen of in een kunstgalerie, maar online zijn er ook heel veel veilingen waarop je schilderijen kunt kopen.

Kunst lenen

Als je van plan bent een schilderij te kopen, maar niet goed weet of het leuk in je woning past, dan zijn er bedrijven die schilderijen uitlenen. Bij een kunstuitleen kun je kunstwerken lenen. Ook zijn er andere organisaties waarbij je vanaf een heel laag bedrag per maand een kunstwerk kunt lenen. Je leent het kunstwerk voor een paar maanden om uit te proberen of het wel staat op de plek die jij in gedachten had. En uiteindelijk kun je besluiten of je het wilt kopen of niet.

Je kunt hele unieke kunstwerken krijgen. Zo kun je een kunstwerk van Jimmy Nelson lenen. Dat is een fotograaf die bekend staat om zijn boek ‘’Before they pass away’’. Hij reisde daarvoor 3 jaar de wereld over en hij fotografeerde 35 inheemse stammen.